Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MTA po aktualizacji

MTAguy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że ciężko mi jest znaleźć pomoc na mój problem to kieruje go na te forum bo żyje no i jest to community MTA i może będzie mi ktoś mógł pomóc.. Od aktualizacji MTA (25.04) mam problem z grą, po jej odpaleniu (czyli standardowo) wyborze GPU, rozdzielczości gra się uruchamia i działa w tle ale nic więcej zrobić nie mogę. Reinstalacja GTA SA oraz MTA nie pomaga, downgrade, inne pliki (pobrany plik gta-sa.exe inny) też nic. Gra działa w tle, na podglądzie jest czarny/biały ekran i nic więcej, nie ma żadnego błędu i gra się nie crash'uje. GTA SA pobierane przez Rockstar Launcher (downgrade robiony). Dodam że GTA SA działa normalnie, mogę grać i nic się złego nie dzieje bo problem głównie występuje w MTA.

Opublikowano

A jak pobierzesz inną wersje MTA to się odpala?

(wpisz w google np. mta 1.5.6 i pobierz ze strony moddb)

Czyli rozumiem, że wcześniej działało Ci MTA na Rockstar Launcherze? Z tego co wiem, to strasznie jest zabugowane i często były problemy.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
1 godzinę temu, Maksasioros napisał:

A jak pobierzesz inną wersje MTA to się odpala?

(wpisz w google np. mta 1.5.6 i pobierz ze strony moddb)

Czyli rozumiem, że wcześniej działało Ci MTA na Rockstar Launcherze? Z tego co wiem, to strasznie jest zabugowane i często były problemy.

Cześć, pobrałem wersje 1.5.6 z moddb i niestety problem ten sam, wybieram gpu, rozdzielczość i gra sobie działa w tle zminimalizowana z czarnym ekranem i nie da się do niej "wejść". Odpowiadając na resztę to tak, MTA normalnie działało na GTA SA pobieranym przez Rockstar Launcher, A jeszcze wcześniej działało na cracku i też nie było większych problemów (jedynie raz kiedyś z crashem co udało mi się łatwo naprawić)

Zastanawiam się skoro nie działa mi nawet starsza wersja (1.5.6) to gdzie może być problem skoro nawet gry mi z błędem nie wywala. No ale tak jak pisałem problem zaczął się po tej aktualizacji MTA z dnia (25.04) bo wcześniej działało normalnie i nie było ani jednego błędu.

Po tej aktualizacji odpaliłem grę raz (i to z małym problemem) bo musiałem wymusić tryb okienkowy, pograłem, wyłączyłem i już po wyłączeniu ten problem się pojawił bo nawet w trybie okienkowym nie mogę odpalić MTA to samo z FS.

Opublikowano

@MTAguy

Jeżeli MTA teraz Ci nie działa na wersji 1.5.6 czyli niższej od tej co jest teraz to spróbuj szukać błędu narazie w twoim sprzęcie, sprawdź aktualność sterowników, bo możliwe, że mogłeś mieć jakąś aktualizację i się zgrała z aktualizacją MTA. Próbowałeś z cracka odpalać teraz też? Jeżeli to wszystko nie pomoże, to jak masz możliwość to zrobienie formata i mogłoby być po problemie.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...