Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem,że tego typu postów na forum jest od liku,jednak chciałbym się dowiedzieć jakim waszym zdaniem jest najlepszy hosting w 2020 r.?

Chcę postawić serwer z 70-90 slotów i żeby wgrać ok.40-50 pluginów. 

Opublikowano

Na tę chwilę mogę zaproponować Craftserve.pl który myślę że spełni twoje oczekiwania. Uważam jednak, że tworzenie serwerów publicznych powinno odbywać się na własnej maszynie VPS a do tego polecam ci 2 hostingi: statnet.pl, lvlup.pro

Uczeń
Opublikowano

Polecam VPS, taniej, lepsze osiągi i parametry za taką cene że inny hosting dedykowany pod minecraft nie oferuje 🙂

Opublikowano
7 godzin temu, Blox61 napisał:

Na tę chwilę mogę zaproponować Craftserve.pl który myślę że spełni twoje oczekiwania. Uważam jednak, że tworzenie serwerów publicznych powinno odbywać się na własnej maszynie VPS a do tego polecam ci 2 hostingi: statnet.pl, lvlup.pro

Nawet mnie przekonałeś.A który VPS uciągnie serwer ok.80 slotów i 40-50 pluginów?

Opublikowano
1 godzinę temu, Sprawiedliwy112 napisał:

Nawet mnie przekonałeś.A który VPS uciągnie serwer ok.80 slotów i 40-50 pluginów?

LVLUP.pro

Adnotacja 2020-04-27 231308.png

statnet.pl

Adnotacja 2020-04-27 231412.png

Warto dobrać coś z wyższej półki, np 16gb ram. 109.47zł/mc w statnecie 😉 

Opublikowano
12 godzin temu, Blox61 napisał:

LVLUP.pro

Adnotacja 2020-04-27 231308.png

statnet.pl

Adnotacja 2020-04-27 231412.png

Warto dobrać coś z wyższej półki, np 16gb ram. 109.47zł/mc w statnecie 😉 

To co zaproponowałeś to super propozycja ale dla serwera który jest popularny i ma już trochę więcej graczy.Na początek wystarczy chyba jakiś za około 40 zł VPS.Nie sądzisz?Bo kupując taki VPS jaki proponujesz trochę ryzykuje,bo jest też ryzyko że projekt się nie uda.

Opublikowano

To wybierz tańszy fps z minimum 8/12 gb ramu. Zawsze możesz parametry zwiększyć, lub przenieść się na inną maszynę w zależności od dostawcy. Napisałeś, że przewidujesz około 80 osób to co się dziwisz, że takie wysokie ceny. Silnik minecrafta jest na javie, więc jest zasobożerny. Jeśli chcesz serwer dla 20-40 osób na start, to spróbuj craftserve. 

Opublikowano

Z moich obserwacji wynika, że zawyżają jednak cena w porównaniu do innych hostingów jest mniej więcej ta sama lub trochę wyższa. Na pewno dostajesz to co kupujesz. 

Opublikowano
7 godzin temu, ninja12412 napisał:

Z moich obserwacji wynika, że zawyżają jednak cena w porównaniu do innych hostingów jest mniej więcej ta sama lub trochę wyższa. Na pewno dostajesz to co kupujesz. 

Może i tak ale to i tak dalej hosting współdzielony i te hostingu to są bardziej do znajomych.Ja co prawda dopiero startuje,jednak też nie wiadomo i  chyba lepiej mieć VPS choćby 4gb ram bo mamy gwarancję zasobów 

Opublikowano

100-150 graczy na pewno, podejrzewam że z minimalnie większą ilością też może nie być problemu jeśli nie dopuści się do pewnych rzeczy.

Opublikowano
16 godzin temu, ninja12412 napisał:

100-150 graczy na pewno, podejrzewam że z minimalnie większą ilością też może nie być problemu jeśli nie dopuści się do pewnych rzeczy.

Zależy jak zoptymalizuje pluginy i ( skrypty ) 

Posty: 10, 25, 50,100125, 150, 175, 200225250, 275, 300, 325, 350, 375, 400, 425, 450, 475, 500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...