Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer wyrzuca bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bot muzyczny łączy się z serwerem i po kilku godzinach rozłącza bota.

W logach bota jest komunikat : The bot has been accused of flooding the server. Please consider whitelisting.

Gdzie mam dodać w Tsie  IP bota na białą listę?

PZD

Opublikowano

Dodaj mu permisję skipującą flood albo do whitelisty serwera, znajdziesz ją w glownym folderze serwera

Opublikowano
3 minuty temu, xluciola napisał:

Tylko, że ja nie mam dostępu do plików na serwerze,Można to zrobić z poziomu klienta ?

Niestety nie, skontaktuj się z administratorem serwera, może coś wymyślicie

Opublikowano
1 godzinę temu, xluciola napisał:

Tylko, że ja nie mam dostępu do plików na serwerze,Można to zrobić z poziomu klienta ?

Jaki masz zakres uprawnień na serwerze? 

Serwer postawiony na VPS, czy kupowana slotówka?

Opublikowano
Przed chwilą, xluciola napisał:

Serwer postawiony w serwerowni w centrum danych u znajomego informatyka.

Jeżeli masz uprawnienia domyślne Server Admina, to nadaj na rangę BOT'a poniższe permisje widoczne na załączonym screenie. 

ePbzfVo.png

Daj znać jaki będzie efekt i czy już nie robiłeś tego zabiegu?

Opublikowano

Tak już robiłem, ale niestety bez efektu .Na razie nadałem rangę admina dla bota i nie wywala, ale co dziwne jednego bota wywala często a drugiego bardzo rzadko .

Opublikowano
2 minuty temu, xluciola napisał:

Tak już robiłem, ale niestety bez efektu .Na razie nadałem rangę admina dla bota i nie wywala, ale co dziwne jednego bota wywala często a drugiego bardzo rzadko .

Dobrze, a czy ranga dla BOT'a posiada to uprawnienie?

zxcJCQV.png

Opublikowano

Jeżeli z tymi uprawnieniami problem będzie dalej występował, nawet w przypadku rangi Server Admina, to dodaj bota do whitelisty - prześlij gotowy plik do kolegi żeby go wgrał na serwer i wtedy analizuj.

Zastanawiam się jeszcze jakiego typu używasz bota i która to wersja?

Opublikowano

W tym wypadku musisz teraz analizować, czy problem z nadaną rangą Server Admina będzie się powielać.

Czy SinusBot jest postawiony na tej samej maszynie co serwer?

Opublikowano
3 minuty temu, xluciola napisał:

Nie, bot jest postawiony na innej maszynie.

No to w tym wypadku pozostanie kwestia white-listy, jeżeli problem z rangą SA będzie się utrzymywał. Ewentualnie konfiguracja filtrowania maszyny będzie mogła pomóc, ale to w późniejszym etapie, jeżeli problem nie zniknie.

Opublikowano
Dnia 27.04.2020 o 14:57, Itan napisał:

Jeżeli masz uprawnienia domyślne Server Admina, to nadaj na rangę BOT'a poniższe permisje widoczne na załączonym screenie. 

Po co mu omijanie Flood'a? Skoro na ASQ, to jest już domyślnie zaznaczone oraz na SA. Nie wprowadzaj w błąd.

Dnia 27.04.2020 o 15:23, Itan napisał:

W tym wypadku musisz teraz analizować, czy problem z nadaną rangą Server Admina będzie się powielać.

Czy SinusBot jest postawiony na tej samej maszynie co serwer?

Możesz mi powiedzieć po co ranga "SA", na bocie muzycznym?

@xluciola - Stwórz osobną rangę dla obydwu instancji tego bota, przykładowo pod nazwą: BOT, następnie dodaj mu uprawnienie omijające flood oraz banowanie.

b_client_ignore_antiflood
b_client_ignore_bans

Dnia 27.04.2020 o 15:17, xluciola napisał:

SinusBot 1.0.0-beta.10-202ee4d zainstalowany na Vpsie

Zalecam odinstalowanie / reinstall maszyny, jeżeli znajduje się tam tylko Sinus i użycie skryptu instalacyjnego, działającego poprawnie:

bash <(wget -O - 'https://raw.githubusercontent.com/SinusBot/installer-linux/master/sinusbot_installer.sh')

Dnia 27.04.2020 o 15:24, xluciola napisał:

Nie, bot jest postawiony na innej maszynie.

Używasz być może jakichś skryptów w SinusBocie? Do edycji kanałów, etc.?

Możesz również wypróbować edycji serwera poprzez YaTQA, aby ograniczyć blokadę za flood.

29b23d38ac9aab443306d89210b633d0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...