Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Kupno Serwera Dedykowanego. Co I Jak ?

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie !

Dzisiaj chciałbym skorzystać z pomocy forumowiczów.

Chodzi mi o serwer dedykowany, a dokładniej kupno dedyka pod priv Metin2.

Szukam dobrego, taniego serwera dedykowanego z dobrej firmy :)

Proszę pisać propozycję lub stronki WWW tych firm !

Polecą + !

Pozdrawiam,

Opublikowano

Zgadzam się z up ale jest jedno ale:

Instalacja serwera jest darmowa w przypadku płatności za rok z góry. W innym wypadku koszt to 199 PLN netto (243.99PLN brutto).

LOL niezły haczyk xD

@edit

Ja na twoim miejscu zamiast płacić co miesiąć za serwer to już lepiej bym kupił dobry serwer i u siebie w domu postawił oraz dobrego neta załatwił a koszta byłyby o wiele mniejsze oraz masz dedyka na zawsze :P

Opublikowano

Dwa + dla Panów UP !

Kimsufi, nie mam kontaktu do nich, więc mówię nie :)

Opublikowano

Zgadzam się z up ale jest jedno ale:

LOL niezły haczyk xD

@edit

Ja na twoim miejscu zamiast płacić co miesiąć za serwer to już lepiej bym kupił dobry serwer i u siebie w domu postawił oraz dobrego neta załatwił a koszta byłyby o wiele mniejsze oraz masz dedyka na zawsze :P

To nie haczyk tylko zabezpieczenie przed dzieciakami, które zamówią dedyka - zapłacą za miesiąc, a później porzucą maszynę - to są fizyczne serwery, trzeba je zainstalować, instalacja normalna sprawa przy serwerach dedykowanych.

Co do dedyka w domu - 1sze - prąd - padnie Ci na osiedlu/w domu/whatever i serwera pada, a przy okazji dane się lubią uszkadzać przy takich atrakcjach - tylko nie wyjeżdżaj z ups'em z marketu za 200zł.

Drugie - łącze powinno być symetryczne, czyli nie jakaś neostrada/ups/aster, gdzie masz powiedzmy 10mbit, ale downloadu a uploadu jakieś znikome ilości typu 1mbit, tylko prawdziwy symetryk 10/10mbit.

I konieczność zakupu samego sprzętu 1-2tyś tak na start, chociaż i tak nie kupisz za tyle maszyny z pakietu za 200zł.

Haczyk? Sama instalacja symetryka i opłacenie go wyjdzie drożej niż rok serwera dedykowanego:)

I nie mówię tu o łączach radiowych<; Do tego koszt sprzętu i koszt prądu, którego pewnie nie zauważacie, bo waszym jedynym obowiązkiem jest pomykać z tornistrem do gimnazjum - ale Wasi rodzice zauważą na rachunkach za prąd. Przy "serwerze", a raczej pececie, chodzącym 24/7/31 na bank zauważą większe rachunki za prąd.

I jestem ciekaw co zrobisz jak Ci padnie coś w Twoim "serwerze" - będziesz musiał kolejne kilka stów z kieszeni wyciągać, żeby serwer działał dalej - przy dzierżawie serwerów dedykowanych tego nie masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...