Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komendami na serwerze

Michal88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam problemy z którymi nie poradzę sobie samemu 😞

Potrzebuję waszej pomocy :)

Problemy dotyczą tego że założyłem całkiem niedawno serwer na którym grałem max w 2 osoby więc nie potrzebowałem zbyt wiele ,ale powoli się to zmienia i chciałbym dać graczom dostęp do komend i tu pojawia się PROBLEM a dokładniej w tym że po wgraniu pluginów :
-
AutoSaveWorld

-CommandBook

-EssentialsX

-EssentialsXChat

-EssentialsXGeoIP

-EssentialsXProtect

-EssentialsXSpawn

-PermissionsEx

-TimTheEnchanter

-Vault

-VoxelSniper

-WorldEdit

Mogę z nich korzystać co prawda lecz np po wgraniu PermissionsEx nie dzieje się kompletnie nic i nie mogę korzystać z komend tego otóż plugina.

Dodam również że nie bardzo ogarniam to wszystko a po prostu chcę to ogarnąć i rozkręcić ten serwer

Problem leży także w tym że jako gracz nie mogę wpisać nawet komendy /help

Bardzo potrzebuję waszej pomocy.

Cytat

„Co my wiemy, to tylko kropelka. Czego nie wiemy, to cały ocean.”

– Isaac Newton

Opublikowano

Musisz dodać graczom permissje komendą /pex group {tutaj ranga np gracz} add {permissja zalozmy essentials.help} a jak nie to dopisz w configu permission'ex sobie i zapisz zresetuj serwer powinno działać 

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

a jeżeli podeślę Ci mój Pex to pomożesz mi to zrobić? 😄

Jeżeli mógłbyś mi pomóc w tym to bardzo proszę :)

próbowałem dodać komendami i nie wchodzi a w pliku nie wiem jak dodać graczy np siebie czy innego gracza 😞

permissions.yml

Opublikowano
5 minut temu, MowiaMiJanusz napisał:

Musisz dodać graczom permissje komendą /pex group {tutaj ranga np gracz} add {permissja zalozmy essentials.help} a jak nie to dopisz w configu permission'ex sobie i zapisz zresetuj serwer powinno działać 

ale... gracze otrzymują grupę domyślną na której są uprawnienia, nie trzeba nic dawać, po za tym LuckPerms lepszy 

Opublikowano
2 minuty temu, Blox61 napisał:

ale... gracze otrzymują grupę domyślną na której są uprawnienia, nie trzeba nic dawać, po za tym LuckPerms lepszy 

Tak ale grupa domyślna nie ma nadanych permisji 😄 poczekaj Michał to ci zrobie

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano
4 minuty temu, Michal88 napisał:

Jeżeli mógłbyś mi pomóc w tym to bardzo proszę 🙂

próbowałem dodać komendami i nie wchodzi a w pliku nie wiem jak dodać graczy np siebie czy innego gracza 😞

permissions.yml 11 kB · 0 downloads

Zaproś mnie na discordzie: Blox61#6928

Chętnie nauczę cię korzystać z LuckPermsa który zdecydowanie jest łatwiejszy w obsłudze 

Opublikowano
5 minut temu, Michal88 napisał:

Jeżeli mógłbyś mi pomóc w tym to bardzo proszę 🙂

permissions.yml 11 kB · 2 downloads

Napisz mi na priv co chcesz żebym ci dodał

Opublikowano
1 minutę temu, MowiaMiJanusz napisał:

Tak ale grupa domyślna nie ma nadanych permisji 😄 poczekaj Michał to ci zrobie

Właśnie podejrzałem plik i owszem ma uprawnienia 

Opublikowano
1 minutę temu, Blox61 napisał:

Właśnie podejrzałem plik i owszem ma uprawnienia 

Pisałeś o grupie (defaultowej... wyżej) grupa defaultowa od podstaw to nie jest ranga gracz 😉 i ona nie ma permissji nadanych, pobierz sobie permission'exa i sobie zobacz

Opublikowano

Pisałeś o grupie (defaultowej... wyżej) grupa defaultowa od podstaw to nie jest ranga gracz 😉 i ona nie ma permissji nadanych, pobierz sobie permission'exa i sobie zobacz

Ale skoro zmienił nazwę to chyba może nazywać się Gracz 🙂 

Opublikowano
Przed chwilą, Blox61 napisał:

Ale skoro zmienił nazwę to chyba może nazywać się Gracz 🙂 

No tak to jest grupa tez default ale juz zmieniona z dodanymi permissjami pozaatym gdy od razu pobierzesz permissionex nie masz nadanych permissji

Opublikowano

Panowie ja nie ogarniam właśnie tego typu plików 😄 i potrzebowałbym pomocy żeby to ogarnąć 😄 ten config zdarłem z netu ale nie mogę nadać komendą żadnej rangi 😞 a w configu nie mam pojęcia jak to zrobić 😞 

Opublikowano
Przed chwilą, MowiaMiJanusz napisał:

No tak to jest grupa tez default ale juz zmieniona z dodanymi permissjami pozaatym gdy od razu pobierzesz permissionex nie masz nadanych permissji

Ale on nadał więc są.

Po za tym z pexa się już nie korzysta, nawet napisali:

PermissionsEx v1.23 is currently unsupported. A version compatible with modern Minecraft, including Sponge, Paper, Fabric, Bungee/Waterfall, and Velocity is currently in development. Check out LuckPerms in the meantime -- news about the upcoming release will be published as it's available!

Co oznacza że ten plugin jest już nieobsługiwany i zalecają korzystać z LuckPerms

Przed chwilą, Michal88 napisał:

Panowie ja nie ogarniam właśnie tego typu plików 😄 i potrzebowałbym pomocy żeby to ogarnąć 😄 ten config zdarłem z netu ale nie mogę nadać komendą żadnej rangi 😞 a w configu nie mam pojęcia jak to zrobić 😞 

7 minut temu, Blox61 napisał:

Zaproś mnie na discordzie: Blox61#6928

Chętnie nauczę cię korzystać z LuckPermsa który zdecydowanie jest łatwiejszy w obsłudze 

Opublikowano
Przed chwilą, Blox61 napisał:

Ale on nadał więc są.

Po za tym z pexa się już nie korzysta, nawet napisali:

PermissionsEx v1.23 is currently unsupported. A version compatible with modern Minecraft, including Sponge, Paper, Fabric, Bungee/Waterfall, and Velocity is currently in development. Check out LuckPerms in the meantime -- news about the upcoming release will be published as it's available!

Co oznacza że ten plugin jest już nieobsługiwany i zalecają korzystać z LuckPerms

Kto co woli ja dalej używam pexa 😉

Opublikowano

Kto co woli ja dalej używam pexa 😉

Chyba bardziej kto czego się nie chce uczyć bo po to tworzyli LP żeby przebić PEX, ale dobra, nie będę krytykował.

Opublikowano
1 minutę temu, Blox61 napisał:

Chyba bardziej kto czego się nie chce uczyć bo po to tworzyli LP żeby przebić PEX, ale dobra, nie będę krytykował.

To i tak działa na podobnej zasadzie 😉

Opublikowano
Przed chwilą, MowiaMiJanusz napisał:

To i tak działa na podobnej zasadzie 😉

Na podobnej bo oba te pluginy są do permisji XD

LP jak już mówiłem - jest łatwiejszy w obsłudze

A teraz pozwolisz że skończymy temat obu pluginów bo trochę zaśmiecamy forum 😜 

Opublikowano

bardzo chętnie tylko że na crafthost nie ma tego pluginu 😄 jest bardzo ubogi w pluginy a jak nawet dodaję je do serwera to wyświelta mi się <!> że plugin nie działa poprawnie lub wcale 😄 

Opublikowano
2 minuty temu, Blox61 napisał:

Na podobnej bo oba te pluginy są do permisji XD

LP jak już mówiłem - jest łatwiejszy w obsłudze

A teraz pozwolisz że skończymy temat obu pluginów bo trochę zaśmiecamy forum 😜 

Dobra pozwolę 😄 nie używałem jeszcze luckperms'a

Opublikowano
1 minutę temu, Michal88 napisał:

bardzo chętnie tylko że na crafthost nie ma tego pluginu 😄 jest bardzo ubogi w pluginy a jak nawet dodaję je do serwera to wyświelta mi się <!> że plugin nie działa poprawnie lub wcale 😄 

Tak jak mówiłem, zaproś mnie na discordzie i wspólnie znajdziemy rozwiązanie tego problemu

Blox61#6928

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...