Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ramiona armorstandu

KapiKrol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z pewną rzeczą którą chciałbym zrobić na swoim amatorskim serverze minecraft. Dokładniej nie jestem pewien jak sprawić aby każdy armor stand miał ręce już przy stawianiu go na ziemi oraz aby można było w ręce wkładać mu itemy. Wiem że coś takiego jest możliwe jednak nie wiem jak to zrobić a sądzę że taka możliwość by się przydała a nie mogłem znaleźć nic poza tym jak komendą sprawić by armorstand miał ręce.
Dziękuję z góry za odpowiedź.

Opublikowano

Na wersji 1.13+ użyj komendy 

/give @p minecraft:armor_stand{EntityTag:{ShowArms:1b}}

Podobnie  możesz użyc innych tagów nbt aby pozbyć się płyty armorstanda, czy zmiana pozycji rąk,

polecam ci kopiować to z tego internetowego generatora https://haselkern.com/Minecraft-ArmorStand/

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Opublikowano
11 godzin temu, Zongi napisał:

Na wersji 1.13+ użyj komendy 

/give @p minecraft:armor_stand{EntityTag:{ShowArms:1b}}

Podobnie  możesz użyc innych tagów nbt aby pozbyć się płyty armorstanda, czy zmiana pozycji rąk,

polecam ci kopiować to z tego internetowego generatora https://haselkern.com/Minecraft-ArmorStand/

Wiem że jest taka komenda. Ale ja mam na myśli plugin. Bo nie będę chyba wpisywał tej komendy z każdym nowo postawionym armor standem bo nie wiem kiedy gracz np. stawia armor stand. A wiem że jest to możliwe bo na jednym serverze normalnie coś takiego było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...