Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję porad - Wiedźmin 3

Kaotejn12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,zna ktoś jakieś triki/porady do wiedźmina 3 ,jakiś trik na farmienie kasy ,lub expa ,żeby robiło się to w miarę przyjemnie i szybko ,dopiero zaczalem grę wiec proszę o triki na jak najmniejszy lvl

• Aive zmienił(a) tytuł na Poszukuję porad - Wiedźmin 3
Opublikowano

No co tu dużo mówić. Wiedźmin to jest gra fabularna. Nie rób niczego, żeby było Ci bardzo łatwo albo, żeby zrobić jak najlepszą postać. Chodzi o historię w grze. Skup się na niej, a z czasem będziesz sobie ulepszał postać jak tylko chcesz.
Ale już odpowiadając na Twoje pytania:
Żeby zarobić pieniądze to po prostu zbieraj co tylko możesz, a potem sprzedawaj. Logiczne też jest, żeby robić po prostu zadania poboczne i zlecenia.
Oczywiście wybieraj te zadania poboczne/zlecenia, które są na Twój poziom. Ja np zawsze robię tak, że robię zadania poboczne/zlecenia do mojego aktualnego poziomu, a jak zrobię wszystkie to dopiero wtedy biorę się za zadania główne. Ale możesz tak naprawdę robić jak Ci się podoba.
Rób znaki zapytania, często przy nich zdobędziesz wiele rzeczy, które możesz sprzedać. Często nawet trochę dużo wartych.

Co do umiejętności jakie powinieneś ulepszać, to również kwestia czego tylko chcesz, ale polecam serdecznie już od początku gry ulepszyć na maxa umiejętność- Sugestia(niebieskie drzewko), bo odblokowuje Ci ona nowe funkcje dialogowe, za które również dostaniesz doświadczenie. Pomocna rzecz. Potem, ja przynajmniej, zawsze leciałem w walkę. Ulepszałem na maxa dwie pierwsze kolumny(pionowo). Na koniec ulepszenie sobie znaku Quen na maxa i gotowe, można rzec. Ale nikt Ci nie każę robić jak ja. Możesz równie dobrze iść wszystkimi umiejętnościami w np alchemie albo znaki.

Jedyną rzeczą, którą serio polecam na początku to ulepszyć tę Sugestię na maxa.
Jak już będziesz miał dobry poziom to polecam zrobić sobie rynsztunek wiedźmiński, bo jest on lepszy, aniżeli od losowo znalezionych przedmiotów.

I pamiętaj to, najważniejsza rzecz- jak będziesz mógł to rzucaj się śnieżkami. Zakoduj tę informację w głowie i zrób z tą informacją co tylko chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...