Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer MTA - dodanie napisów przed nickiem

NecroFirmaSlodki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pewien problem. Mam swój serwer mta, dodałem se admina ale nie wiem gdzie to zrobić żeby przed moim nickiem na czacie było napisane [Admin]. Tak samo chciałbym żeby zwykli gracze mieli napisane [Gracz]. Wiem że to banalne pewnie ale nie wiem gdzie to znaleźć jak to zrobic szukałem poradnika i nic nie mogłem znaleźć prosze o pomoc i z góry dziękuje

• Aive zmienił(a) tytuł na Serwer MTA - dodanie napisów przed nickiem
Opublikowano

Eh, nie będę pisać, żebyś poszukał na internecie - zrobiłem to za ciebie, 5 minut roboty.

Link:
https://community.multitheftauto.com/index.php?p=resources&s=details&id=5686

VirusTotal:
https://www.virustotal.com/gui/file/ef4ff8948f373083ac793ba5c722be5daaf5b956e10c9ae54895d9ac836d6078/detection

Skrypt polega na tym, że jak utworzysz grupę w ACL, np. Admin i dodasz tam siebie, to będzie ona się wyświetlała na czacie przed Twoim nickiem.
Tak tworzysz grupę:

Admin Panel(przycisk P - jeśli dodałeś siebie jako admin w pliku acl.xml) > Resources > Manage ACL > Create GROUP

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Hm, nie dokładnie o to mi chodziło.. Kiedyś posiadałem serwer i robiłem to jakos ale zapomniałem że na tabie były grupy które jakos sam tworzyłem ale zapomniałem już gdzie i jak. A co do pluginu to jak napisze coś na czacie to pisze podwójnie nie wiedzieć czemu

Opublikowano
51 minut temu, NecroFirmaSlodki napisał:

A co do pluginu to jak napisze coś na czacie to pisze podwójnie nie wiedzieć czemu

Pewnie masz jakiś 2 skrypt na chat i dlatego są wiadomości podwójne, zakładam, że to serwer RPG, to jest pewnie lokalny czat ze skryptu i domyślny - globalny z freeroam.

53 minuty temu, NecroFirmaSlodki napisał:

że na tabie były grupy które jakos sam tworzyłem ale zapomniałem już gdzie i jak

Na domyślnym scoreboardzie możesz grupy dać i będą wyświetlane - jak Ci pisałem, przez panel w ACL.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...