Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting serwera minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tu zgromadzonych.

Razem ze znajomymi chcieliśmy założyć serwer, jaki Hosting polecacie? Tak żeby nie był zbyt trudny w samej konfiguracji i wytrzymał tak z 50 graczy naraz. Cena w teorii nie gra roli, ale żeby tez nie przesadzać ofc.

Opublikowano
Przed chwilą, Trokuszek_PL napisał:

Jaki tryb i wersja ? Zwykły survival ? Jaka wersja ?

W sumie dużych wymagań nie ma, zwykły survival z warpami kitami itd. Wersje ogarnie się potem, tak między 1.14 a 1.15.

Opublikowano

Wersje od 1.14+ wymagają dużo cpu, a na hostingach zwykle jeśli chcesz mieć więcej cpu to musisz wybrać więcej ram. Chyba, że jakiś craftserve, pukawka, minehost i ich oferta "bez limitu". Ja polecam VPS'y z lvlup

Opublikowano

Ja w sumie jestem zadowolony z CraftHost.pl, jednak nigdy nie testowałem na tyle obciążenia, żeby powiedzieć Ci czy 50 graczy utrzyma. Wszystko też zależy jak dobrze skonfigurujesz sam serwer (np. pluginy). Hostingi mają to do siebie, że RAM może i owszem Ci starczyć, ale procesor nie wytrzyma obciążenia, dlatego jednak lepiej zainwestować w VPS, ale sam VPS jest nieco trudniejszy w konfiguracji niż hosting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...