Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postawienie pierwszego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym pobawić sie w tworzenie serwerów no i od czegoś trzeba zacząć, celuje w hard 2k13 lub 2k10, oczywiście serwer typowo pod sprawdzenie swoich umiejętności, nabycie wiedzy i nabrania doświadczenia i chciałbym usłyszeć  co myślicie aby stawiać go na plikach od terenzo, jest sens czy lepiej wziac jakies inne pliczki ? 😉  

• Aive zmienił(a) tytuł na Postawienie pierwszego serwera
Opublikowano

Terenzo to taki hard z 2k13, więc jako podstawka jest spoko.
Jak chcesz 2k10 to by schttset weź pliki.

Od czego zacząć?, pooglądaj jak zrobić prywatny serwer na hamachi, takie poradniki robił np Paszka

Opublikowano

Jeżeli znasz się na tych wszystkich systemach i na obsłudze C++ (i takie tam rzeczy co są potrzebne do postawienia serwera) to powinieneś stawiać od zera bo wtedy wiesz za co się zabrać a w plikach terenzo jest dużo do poprawy. (wiem bo sam się bawiłem w stawianie serwera na tych plikach)

Choć po necie latają jakieś tam pliki pod podstawkę np:Hard bo się już nie raz spotkałem 

Myślę że tyle mogę od siebie dodać.

A co do serwerka pomysł nie zły choć wątpię że byś miał spore zainteresowanie bo już to nie te czasy że ludzie lubią wyzywania , teraz to spotkasz większość ludzi na Easy serwerach niż na typowych Hardach (ale to tylko moja opinia) jeśli miałbyś sporą reklamę to pewnie byłby odzew od ludzi.

(No chyba że u ciebie by IS ułatwiał rozgrywkę jak na Classiku XD)

AmaZing.png.8b7c5f983e927d30c56e9455e17a9da1.png

DISCORD:AmaZing#3986

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 12:53, areq94pl napisał:

okey, dzieki za pomoc, jeszcze jeśli mozna prosic o jakis polecany serwer pod metinka ? moze byc na pw 😉

Osobiście gram na Valium, jednak to zależy od tego jaki rodzaj serwera by Tobie przypasował. 

call of duty zombies GIF by Omaze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...