Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w League of Legends

gabik210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Niedawno uruchomiłem swój komputer sprzed kilku lat. Zainstalowałem win 10, zainstalowałem sterowniki za pomocą Driver Booster, i wydawałoby sie że wszystko jest dobrze.
Przeglądarka i tego typu rzeczy działają w miarę dobrze, nie zacina sie jakoś specjalnie ani nic. Ale (na ten przykład) gdy odpalam League of Legends, zaczynam gierkę, to na samym początku mam 80FPS Stałych w najwyższej jakości, ale jak już gra dalej się toczy, to zazwyczaj spadają fpsy do 25, i co chwile mam ścinki na 5-10 sekund, gdzie mam 0 fps. Ustawiłem najniższą jakość na najwyższą wydajność, ograniczyłem maksymalną liczbe klatek do 60, nawet zmniejszylem rozdzielczosc w grze i nadal jest to samo. Ponadto (tylko jak gram w Lola) komputer przechodzi tryb czuwania i dzieje sie tak mniej wiecej co godzinę lub dwie. Jak odpalam go ponownie to za kazdym razem wychodzi ten sam komunikat o tym, że nie rozpoznano urządzenie USB, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Tu specyfikacje komputera :

Procesor : intel Core 2 duo E8200 2.66 ghz 2.67ghz
Karta graficzna : AMD Radeon 7770

Ram : 4 GB
Windows 10.

Tak, wiem, mój komputer nie jest najlepszy, nawet powiedziałbym że jest słaby, ale moim zdaniem spokojnie powinien uciągnąc Lola na low quality i 60 stalych fps. Zwłaszcza, że 4 lata temu grałem na tym komputerze w Lola i nie przypominam sobie żadnych kłopotów związanych z lagami. Różne gierki typu Dying Light tez jakoś dało rade uciągnąć, 25-30 klatek było. Ma ktoś pomysł o co może chodzić? Może zlym programem zainstalowalem sterowniki, albo jeszcze o czymś innym zapomniałem? Dzieki z góry za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...