Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem, że w momencie łączenia się na TS'a wyskakuje wiadomość powitalna i po 5 sekundach mnie z niego rozłącza "Utracono połączenie z serwerem" albo od razu po wejściu nawet nie minie sekunda i mnie z niego wywala "Odłączono od serwera". Moge jedynie powiedzieć jeszcze, że na serwerze nie działały awatary i dodałem port 30033 do Firewall'a tylko, że po usunięciu go nic sie nie zmieniło. 

Dodam też, że "Utracono połączenie z serwerem" jest w momencie jak mam port 30033 włączony a jak nie jest to wyskakuje "Odłączono od serwera". Jeszcze troche się bawiłem przy transferach, ale nie wiem czy to od tego nawet jeśli, to nie mam jak tego z edytować, a nie chce reinstalować całego tsa i robić go na nowo raczej. Kolega ma ten sam błąd, więc raczej to nie wina mojego komputera. Wie ktoś jak to naprawić?

Opublikowano

Witam,

masz na serwerze aktywny jakiś firewall typu: CSF/UFW (lub własne regułki) i odblokowany port 9987/UDP (domyślny)?

Jeżeli masz problem z przesyłaniem awatarów, to musisz mieć odblokowany port 30033/TCP (tyle powinno wystarczyć, ale nie zapomnij o permisjach do folderów w razie błędów)

Opublikowano

Na serwerze nie mam żadnych aktywnych firewalli typu CSF/UFW i tak mam odblokowany port 9987/UDP 

Jeżeli chodzi o awatary to z nimi już sobie poradziłem przed owym problemem i wszystko dobrze działało.

Opublikowano

1) Jaki dostawca?

2) Przetestuj czysty serwer czy powyższy problem występuje

3) Nie ustawił ktoś czasem wiadomości powitalnej która wymusza opuszczenie serwera? MODALQUIT

Opublikowano

Mam vps na homecloud, ale na czystym serwerze wszystko działa, jeżeli chodzi o wiadmość powitalną to raczej nie jest ona ustawiona na modalquit, a nawet jeśli by była to jak to zmienić skoro nie moge wejść na tsa?

Opublikowano

Musisz to zrobić przez Query. Do takich rzeczy polecam poniższej aplikacji (ew. spojrzeć na oficjalne forum TeamSpeak jak to zrobić bez aplikacji)

https://yat.qa/

Logujesz się za pomocą danych wygenerowanych przy pierwszym uruchomieniu ew. utworzonych.

Nazwa użytkownika: serveradmin

Hasło: wygenerowane (Możesz zmienić)

Sposób zmiany hasła:

./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=NOWE_HASLO

Opublikowano

Tutaj pojawia się problem gdyż nie mogę połączyć się poprzez YaTQA wyskakuje mi błąd "Connection timed out" Mam najnowszą wersję YaTQA 

W Putty też próbowałem i nic z tego.

Dziękuje za pomoc, problem rozwiązałem(Nie miałem odblokowanego portu 10011😂 i nie mogłem zalogować sie do YaTQA) I tak to był problem z wiadomością powitalną. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z połączeniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...