Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Program do automatycznego naciska kombinacji klawiszy

MrSzajmzoPL

Pytanie

Opublikowano

Od pewnego czasu, mam w planie zaprogramowanie małego programu który służył by naciskaniu odpowiedniej sekwencji przycisków, lecz pojawił się mały problem, ponieważ nie jestem za bardzo zaznajomiony z tematyką wyciągania bardziej złożonych adresów z gry. Mianowicie chodzi mi o to że w grze wyświetla się na ekranie pewna sekwencja przycisków do wciśnięcia (musi ona być bezbłędna), w tym momencie gdy pojawia się owa sekwencja musi nastąpić naciskanie klawiszy po kolei. I właśnie tutaj postanowiłem zapytać, w jaki sposób można wyciągnąć adres z wartości która nie jest zero-jedynkowa? Dodam że skrypt z którego chce pozyskać owy adres jest zapisany w JS.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy od tej konkretnej gry. Wartości w pamięci nie są zero-jedynkowe, są to wartości zapisane w systemie szesnastkowym.

Łatwiej by było podpowiedzieć, gdybyś podał przynajmniej co to jest za gra. Napisałeś "skrypt, z którego chce pozyskać owy adres jest zapisany w JS" JS jest językiem wysokopoziomowym, co oznacza, że zanim ta wartość trafi do pamięci jeszcze będzie dodatkowo przemielona, Także nie tą drogą - Dokopanie się do tej pamięci więcej zajmie niż to wszystko warte. Proponuje tobie użyć do tego celu pythona zamiast.

Opublikowano

Po treści posta @MrSzajmzoPLrozpoznałem, że próbuje napisać bota do MTA na serwer mta4life.pl, sam próbuję się tym zająć, napisałem już działający skrypt AHK, ale jest ten problem, że serwer ma włączoną "zaporę AHK" w ustawieniach serwera i próbuję napisać to w innych języka tj. C++, JS lub LUA o ile się da, lecz mizernie mi to idzie, gdyż nie znam zbytnio tych języków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...