Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer dedykowany pod serwer Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaki serwer dedykowany z oferty np. ovh albo sprintdatacenter możecie mi polecić pod serwer na 100-200 graczy ?

Opublikowano

Z powyższych nie korzystałem to się nie wypowiem na ich temat ^^

jednak śmiało mogę polecić serwery z hetzner.com. Korzystam z ich usług od dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolony - zero problemów, szybki support(niekiedy po kilku minutach masz odpowiedz).

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o model serwera, procek itp. czy np. wyższe taktowanie, czy więcej rdzeni.

Prowadziłam sewer kilka lat temu, ale pamiętam że serwer mc jest tragicznie napisany. Przy stu osobach naraz mieliśmy problem z lagami i TPS drop na 8-10 w spirntdatacenter na serwera SOS.

Opublikowano

Tak jak wiadomo wszystko zalezy od optynalizacji pluginow, silnika. Wydaje mi sie, ze przy dobrze zooptymalizowanych plikach na VPS'ie 16 GB utrzymasz do 200 graczy. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko jest zależne od wersji i trybu gry, ale żeby przyjąć 100 graczy na 1.15 na survivalu potrzebowałbyś conajmniej 16GB ramu i jakiegoś w miarę mocnego procka. Może najniższa oferta z soyoustart się nada razem z i7 4790k. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 6.04.2020 o 13:15, MarmarukHD napisał:

Tak jak wiadomo wszystko zalezy od optynalizacji pluginow, silnika. Wydaje mi sie, ze przy dobrze zooptymalizowanych plikach na VPS'ie 16 GB utrzymasz do 200 graczy. 

Dnia 15.04.2020 o 22:29, Akser22 napisał:

Wszystko jest zależne od wersji i trybu gry, ale żeby przyjąć 100 graczy na 1.15 na survivalu potrzebowałbyś conajmniej 16GB ramu i jakiegoś w miarę mocnego procka. Może najniższa oferta z soyoustart się nada razem z i7 4790k. 

Hm. Chyba muszę podnająć kogoś do optymalizacji, bo na skyblocku przy 150 graczach na dedyku OVH GAME-32 (Procesor: Intel i7-6700K - 4 c / 8 t - 4 GHz / 4.2 GHz Pamięć: 32 GB) który obsługuje jedynie minecrafta mamy lagi i spadek TPSów do 9 :/

Opublikowano
9 godzin temu, Xasara napisał:

Hm. Chyba muszę podnająć kogoś do optymalizacji, bo na skyblocku przy 150 graczach na dedyku OVH GAME-32 (Procesor: Intel i7-6700K - 4 c / 8 t - 4 GHz / 4.2 GHz Pamięć: 32 GB) który obsługuje jedynie minecrafta mamy lagi i spadek TPSów do 9 😕

Zacznijmy od tego :

1. Jaka wersja silnika minecraft jest zainstalowana i jaka

2. Zrob timingi swojego serwera w celu poznania problemu

/timings on

Po godzinie (preferuje calodniowe ale godzina starczy) wpiszesz

/timings report

I ustalimy dlaczego masz niskie TPS'y

Opublikowano
Dnia 22.06.2020 o 16:02, a97ssjmc napisał:

Zacznijmy od tego :

1. Jaka wersja silnika minecraft jest zainstalowana i jaka

2. Zrob timingi swojego serwera w celu poznania problemu

/timings on

Po godzinie (preferuje calodniowe ale godzina starczy) wpiszesz

/timings report

I ustalimy dlaczego masz niskie TPS'y

wersja 1.15.2, większość problemów dotyczy doTick oraz tickEntities.

54acd-clip-136kb.png?nocache=1

Opublikowano
9 godzin temu, Xasara napisał:

wersja 1.15.2, większość problemów dotyczy doTick oraz tickEntities.

54acd-clip-136kb.png?nocache=1

Czyli masz za duzo mobow na serwerze , ogranicz je oraz "unAI" na spawnery jesli Twoj server je posiada, widze tez problemy z lagujacymi blokami czyt. Stojaki na zbroje,Obrazy,Hoopery itd. Musisz to jakos ograniczyc.

Nie wiem jaki to rodzaj silnika - spigot,paper itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...