Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki polecacie hosting na serwer z modami?

Yelol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, chciał bym zapytać jaki hosting polecacie najbardziej pod serwer minecraft 1.12.2 na modach. Paczki będę często zmieniał jednakże bedzie to okolo od 15 to 150 modów około 4 graczy. 

Dlaczego pytam skoro są już takie pytania? Chciałem uzyskać jak najnowszą odpowiedź, na stan obecny. 

Oczywiście mógł bym kupić VPSa, bo potrafię takowe konfigurować, zarządzać itp. jednakże zwyczajnie nie chcę mi się z tym bawić dlatego wolę wziąć gotowy hosting. 

Opublikowano

W obecnych czasach oraz okolicznościach każdy hosting jest bardzo mocny obciążony. Jeżeli zależy Ci na wydajności, to ja na twoim miejscu zainwestowałbym w serwer VPS. Tymbardziej, że tak jak napisałeś - umiesz konfigurować takie serwery. 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki polecacie hosting na serwer z modami?
Opublikowano

Zdecydowanie odradzam powyższą ofertę (enderchest). Miałem nieprzyjemność testować jeden z serwerów na enderchest i to była tragedia. Jak już potrzebujesz gotowego hostingu, to spróbuj craftserve, chociaż tam też czasami w późnych godzinach występują lekkie lagi.

Radzę dla spokoju wykupić VPS.

Opublikowano

@Misiegg

Polecanie komuś tego pseudo hostingu, jest życzeniem wszystkiego, co najgorsze. Już wiele razy wypowiadałem się na temat tego czegoś, ale dobrze zrobię to jeszcze raz.

Enderchest.pl jest to hosting, który moim zdaniem, nadaje się tylko na serwery dla maksymalnie pięciu osób online bez pluginów i modów. Na jednej maszynie stawiają często po kilka, a nawet kilkanaście serwerów, przez co wydajność takich serwerów woła o pomstę do Nieba. Prawdą jest, że jeżeli się napiszę do ich supportu, mogą taki serwer przenieść na inną maszynę, mogą, ale nie muszą. Często zdarza się, iż klienci, którzy wykupią u nich serwer, szybko zdają sobie sprawę, w co wdepnęli. Osobiście konfigurowałem już wiele serwerów na tym hostingu, jednakże pomimo dobrej konfiguracji pluginów serwer użycie RAMu takiego serwera sięgało często maksymalnej ilości, nie wspominając już o użyciu CPU. Poza tym ich support również nie jest najlepszym, co może Was spotkać. Po Internecie chodzą nawet pogłoski, iż hosting ten, został stworzony, tylko aby wyłudzać pieniądze od dzieci jak najniższą ceną, ponieważ to głównie dzieci decydują się na zakup serwera u nich.

A jeżeli jesteśmy już przy moim ulubionym typie serwera - na modach. To zdecydowanie polecam VPS lub serwer dedykowany, jednakże dla pięciu osób lepszym rozwiązaniem cenowo będzie VPS. Sam napisałeś, że potrafisz takie serwery konfigurować, więc wiesz, że nie jest to wyjątkowo trudne i żmudne zajęcie.

Opublikowano

@AlexsanderARG

Nie, nie, spokojnie... Nikt tu nie zamierza się kłócić i dyskutowania na temat swojego zdania. Wiesz każdy ma swoje zdanie. 

Może i masz rację, tego nie wiem. Ja mówię sam na swoim przykładzie, serwera nigdy dla większej ilości osób nie otworzyłem. Serwery jakie stworzyłem były dla maksymalnie 15 osób, wtedy serwer się bardzo dobrze sprawował, wszystko super działało, konfiguracja banalnie prosta ponieważ wszystko znajduje się w panelu. 

Także wypowiadam się tylko w kwestii takiej, jak jest z tym hostingiem gdy bedxie chciało grać około 40/50 graczy, nie wiem.

Oczywiście, tutaj się z Tobą zgodzę serwer VPS jest najlepszym rozwiązaniem.

eMVhZaR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...