Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - 100% wykorzystania procesora

TempaStrzała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem związany z procesorem AMD E1-2100 1,0GHz 2 rdzeniowy,jak jakąś stronę internetową to jest 100% a tak nie powinno być  może zmienić pastę termo przewodząca w procesorze ?. Już wyczysciłem wentylatorek w laptopie z kurzy (troszkę było) i przedmuchałem wszystko dokładnie ale zbytnio nie było syfu w laptopie,a chcę żeby chodził poprawnie laptop chociaż na przeglądarkę (google chrome).Dysk jest nowy ADATA 120GB SSD czekam na waszą pomoc pozdrawiam .

Chcę jeszcze powiedzieć ze długo się strona internetowa ląduje a internet mam światłowód .

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem - 100% wykorzystania procesora
Opublikowano
Dnia 2.04.2020 o 12:29, Molirol napisał:

Tak jak pisałem w poprzednim Twoim temacie, procesor masz za slaby

Jeśli to prawda to faktycznie tempa strzała jak dalej nie pojął faktu, że ten sprzęt jest po prostu za słaby na internety nawet. Procesor można przyrównać do netbooków z atomem i 1GB RAM.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano
Dnia 5.04.2020 o 19:20, CrisPL napisał:

Jeśli to prawda to faktycznie tempa strzała jak dalej nie pojął faktu, że ten sprzęt jest po prostu za słaby na internety nawet. Procesor można przyrównać do netbooków z atomem i 1GB RAM.

No wiesz ten sprzęt co mam to nie jest taki zły,bo zdefragmentowałem dysk i coś tam dało wydajności lepszej.Jeszcze diagnozuję ale mi się wydaję ze to może być wina dysku ssd bo może być zawirusowany i coś wolno wczytuje system 

No wiesz troszkę pojęcia mam na temat komputerów ale chciałem się dowiedzieć od innych co może być na żeczy pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...