Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawa skryptu na blokowanie skrzynek

Spooginator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam wielką prośbę do tych co się znają (bo ja się nie znam). Otóż napisałem sobie z jakichś tam poradników skrypt, który podmienia mi komendy z LWC na moje i dodatkowo wyświetla listę komend z opisem. Niestety przy każdym wywoływaniu komend ten spis komend mi się wyświetla. Może pokażę na screenie o co mi dokładnie chodzi. 

To się wyświetla i ma się wyświetlać tylko wtedy gdy wpiszemy /skrzynka - bez żadnych innych argumentów

Spoiler

image.png

Niestety dzieje się tak, że po wpisaniu np. /skrzynka zablokuj wyświetla mi się komunikat komendy wraz ze spisem komend.

Spoiler

image.png

Chciałbym pozbyć się spisu komend przy wpisywaniu komendy z argumentami. Mam nadzieję, że to co napisałem jest dla Was zrozumiałe 😄

Poniżej kod skryptu:

Spoiler

command /skrzynka [<text>] [<text>]:
	trigger:
		send "&f--------------------------------------"
		send "&3/skrzynka zablokuj &7- Blokuje innym graczom dostęp do Twojej skrzynki - &aKoszt 500$"
		send "&3/skrzynka odblokuj &7- Odblokowuje innym graczom dostęp do Twojej skrzynki"
		send "&3/skrzynka dodaj <nick> &7- Dodaje danemu graczowi możliwość otwarcia Twojej skrzynki"
		send "&3/skrzynka publiczna &7- Umożliwia otwarcie skrzynki wszystkim graczom, bez możliwości jej zniszczenia"
		if arg 1 is "zablokuj":
			execute player command "cprivate"
		if arg 1 is "odblokuj":
			execute player command "cremove"
		if arg 1 is "publiczna":
			execute player command "cpublic"
		if arg 1 is "dodaj":
			if arg 2 is set:
				execute player command "cmodify %arg 2%"
			else:
				send "&4BŁĄD! &cWpisz /skrzynka dodaj NICK"

Z góry dzięki za pomoc 😉

Opublikowano

Wytłumaczę Ci, bo na 95% chodzi o to. Zrobiłeś spoko, ale dałeś wyświetlanie spisu niezależnie od tego czy podasz argument, czy nie. Trzeba dodać sprawdzanie, czy argument jest ustawiony i dodać rzeczy do niego. A poza tym z tego co widzę to drugi argument powinien być playerem.

Spróbuj coś takiego

command /skrzynka [<text>] [<player>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "&3/skrzynka zablokuj &7- Blokuje innym graczom dostęp do Twojej skrzynki - &aKoszt 500$"
			send "&3/skrzynka odblokuj &7- Odblokowuje innym graczom dostęp do Twojej skrzynki"
			send "&3/skrzynka dodaj <nick> &7- Dodaje danemu graczowi możliwość otwarcia Twojej skrzynki"
			send "&3/skrzynka publiczna &7- Umożliwia otwarcie skrzynki wszystkim graczom, bez możliwości jej zniszczenia"
		if arg 1 is "zablokuj":
		if arg 1 is "odblokuj":
		if arg 1 is "publiczna":
		if arg 1 is "dodaj":
			if player-arg is online:
			else:
				send "&cGracz musi byc online"

Opublikowano
4 godziny temu, AlexsanderARG napisał:

Wytłumaczę Ci, bo na 95% chodzi o to. Zrobiłeś spoko, ale dałeś wyświetlanie spisu niezależnie od tego czy podasz argument, czy nie. Trzeba dodać sprawdzanie, czy argument jest ustawiony i dodać rzeczy do niego. A poza tym z tego co widzę to drugi argument powinien być playerem.

Spróbuj coś takiego

command /skrzynka [<text>] [<player>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
		if arg 1 is "zablokuj":
		if arg 1 is "odblokuj":
		if arg 1 is "publiczna":
		if arg 1 is "dodaj":
			if player-arg is online:
			else:
				send "&cGracz musi byc online"

Dzięki wielkie, najważniejszą rzeczą jest to, że lista się już nie wyświetla. Niestety nie działa dodawanie gracza do skrzynki (tak jakby player-arg nie działał).
Wróciłem do wersji z [<text>] i działa. Chyba, że masz jeszcze jakiś inny pomysł.

Spoiler

command /skrzynka [<text>] [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
		if arg 1 is "zablokuj":
		if arg 1 is "odblokuj":
		if arg 1 is "publiczna":
		if arg 1 is "dodaj":
			if arg 2 is set:
			else:
				send "&4BŁĄD! &cWpisz /skrzynka dodaj NICK"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...