Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zacinaniem się laptopa

TempaStrzała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie dawno kupiłem komputer,i mam z nim problemy zacina się youtube,długo się ładują strony internetowe i czasami laguje system

zaktualizowałem wszystkie sterowniki firmy HP,i nie wiem co się dalej dzieje z tym komputerem proszę o pomoc.

procesor : AMD E1-2100 2rdzeniowy 1,0Ghz

Dysk : SSD 120

Ram : DDR3 4GB

Grafika : AMD Radeon HD 8210

System windows 10 Home

Możę trzeba paste zmienić w procesorze albo przedmuchać sprężonym powietrzem czekam na waszą pomoc pozdrawiam .

Opublikowano

Ten windows10 był tam domyślnie zainstalowany? patrząc na konfigurację komputera, to może on mieć problem z wydajnością na Win10, co masz odpalone poza przeglądarką podczas tego "zacinania się" i ile zakładek?

EXPmIpC.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z zacinaniem się komputera
Opublikowano

Skoro nie dawno kupiłeś komputer to nie ma potrzeby zmiany pasty. Problem może być z uszkodzonym ramem lub dyskiem (Siostra mojej dziewczyny miała podobny przypadek i był uszkodzony dysk). Patrząc na Procesor to chyba tutaj jest wina, jest poprostu za słaby na te czasy 

18 minut temu, Royz napisał:

Spróbuj na youtube obniżyć jakość filmów na 480p. Ten komputer jest dosyć słaby.

Nie, sam miałem podobny komputer i wszystko śmigało jak powinno, yt w tle z 720p oraz kilka innych kart -.-

image.png

Opublikowano
48 minut temu, Lord Makin napisał:

Ten windows10 był tam domyślnie zainstalowany? patrząc na konfigurację komputera, to może on mieć problem z wydajnością na Win10, co masz odpalone poza przeglądarką podczas tego "zacinania się" i ile zakładek?

był windows 7 64 bit ale tak samo zamulało,a można jakiś lepszy procesor do tego laptopa dać ?

Opublikowano
22 minuty temu, Radioś :3 napisał:

Sprawdź temperatury, możliwe że pasta stara i się przegrzewa, w dodatku może być też w środku pełno kurzu

sprawdzę wieczorem jak czas będę miał bo jestem ciekawy co się dzieje w środku laptopa ,ale jak nawet laptop jak ma takie słabe parametry to i tak przeglądarka,YouTube i filmy itp bo używam go tylko do prac biurowych ;) .

@Lord Makin

Ale jak laptop ma takie słabe parametry to i tak powinien dobrze chodzić na przeglądarce i YouTube ? .

Opublikowano

Procesor z czasów, gdy AMD "zapomniało" jak się tworzy procesory, jest ziemniakiem - procesory w telefonach są wydajniejsze (nie mówię tu o najnowszych telefonach). Procesor jest na BGA (przylutowany do MOBO) - teoretycznie da się zmienić na coś lepszego, ale w praktyce będzie to nieopłacalne.

Windows 10 do takiego ziemniaka to zabójstwo ze względu na to, że 10 domyślnie dużo mieli w tle - różnej maści usługi, telemetria, aktualizacje, Defender, zaplanowane zadania. Polecam Ci się "polubić" z jakąś lekką dystrybucją Linuxa - może Fedora lub Lubuntu, powinien sprzęt choć trochę dostać życia.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z zacinaniem się laptopa
Opublikowano

Ok już ogarnąłem laptopa przeskanowałem go programami,trochę aktualizacji zainstalowałem typu BIOS'u,Karty graficznej i chodzi o wiele lepiej.

Kupiłem też kartkę sieciową na USB TP-Link 1500mbs szybkość to już lepiej chodzi ten internet dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam .

Temat Zamykam .

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...