Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Ramem

Mauri_Mine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer na Titanaxe  5GB Ramu. Serwer na wersję 1.14.4 pluginy normalnie skonfigurowane(28 pluginów), wgrane najnowsze wersje . Ale mam problem z ramem, rozumiem że przy stracie serwera, serwer pobiera znaczną część ramu (Tak odpisał do mnie BOK) ale bez przesady aby ram bardzo powoli zwiększał się a tak średnio co 5 godzin serwer restartował się z tego powodu że limit został przekroczony. Na konsoli pojawia się ERROR/WARN pisałem w tej sprawie też do BOK, odpisali że niektóre pluginy jak i wersje silnika po prostu nie miały jeszcze aktualizacji. Jeżeli będzie potrzeba zamieszczę logi. Co w tym wypadku

robić? Zapomniałem dodać średnia ilość graczy 8/30. Serwer Survival+Cuboidy.

Opublikowano

Witam, 5 gb ramu jest to bardzo mało jeżeli chcesz 30 graczy myślę, że 8 gb powinno wystarczyć. Może wyrzuć wszystkich graczy wygeneruj mapę podaj mi listę pluginów nie które pluginy nie są kompatybilne z innymi i maja w konsoli błędy itd. Możesz podać logi serwera oraz jaki posiadasz silnik do serwera.

Opublikowano

Tutaj lista pluginów https://imgur.com/3UVKvjV]

Logi serwera https://pastebin.com/ZdMqAFkw

Silnik serwera: Spigot-9de398a-9c887d4 (MC: 1.14.4) (Implementing API version 1.14.4-R0.1-SNAPSHOT

Na razie jest tylko 30 slotów, jeżeli będzie ciągle mniej osób grało to zmniejsze do 20 slotów. Mapa została wygenerowana nowa i nic to nie dało, kilka razy był reset serwera ponieważ zmiana wersji była z 1.12.2 na 1.14.4 i problem dalej ten sam jak opisałem w poście.

Tak samo starałem się zablokować powiadomienia o osiągnięciach i wyskakuje ostrzeżenie

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/adventuring_time' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/throw_trident' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/ol_betsy' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/shoot_arrow' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/root' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:story/mine_stone' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/kill_a_mob' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:adventure/kill_all_mobs' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

[20:37:47] [Server thread/WARN]: Ignored advancement 'minecraft:story/root' in progress file ./world/advancements/df259ace-c416-3c80-84ea-d50fcb4ac010.json - it doesn't exist anymore?

Opublikowano

@sk8erace1 Kurczę, no nie bardzo mi teraz zmienić  Hosting, z tego powodu że większość osób zna IP serwera a nie wiem czy będzie się dało IP przenieść z tego co ja wiem chyba nie ale mogę się mylić. Ale jeżeli się zdecyduje na to, to jaki Hosting polecasz?

Opublikowano

@sk8erace1 Czy serwer profesjonalny, myślę że nie do końca. Po prostu chcę zrobić serwer tak na 30 graczy z ok 30 pluginami ponieważ tyle potrzebuje. Z czasem bym się przeniósł na VPS jeżeli by było więcej graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...