Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gracze offline na TAB

JPkowskyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakiś plugin/pomysł żeby w Tabie wyświetlali się również gracze, którzy są offline ale już byli kiedyś na serwerze?

Opublikowano
Dnia 29.03.2020 o 19:25, Drejkus napisał:

Cześć, zależy jaka wersja serwera i myślę, że to nie jest potrzebne dla innych graczy...

Wersja 1.15.2, to jest prywatny serwer więc potrzebna 😅

Opublikowano

Nie spotkałem się z pluginem, który oferowałby takie możliwości. Natomiast, możesz to zrobić na stronie internetowej, aby była tam cała lista graczy, nie zależnie od tego czy spędzili na serwerze tysiąc godzin, czy dwadzieścia minut.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Szukam pluginu na tabliste
Opublikowano
Dnia 8.04.2020 o 02:33, AlexsanderARG napisał:

Nie spotkałem się z pluginem, który oferowałby takie możliwości. Natomiast, możesz to zrobić na stronie internetowej, aby była tam cała lista graczy, nie zależnie od tego czy spędzili na serwerze tysiąc godzin, czy dwadzieścia minut.

Znaczy szczerze mówiąc nie opłaca mi się dla prywatnego serwera robić strony ale jest coś takiego ustawione na Kwadratowej Masakrze.

Opublikowano
4 godziny temu, Misiegg napisał:

Ale chodzi o to żeby byli wyświetlani np w rankingu pvp? Czy ogólnie że są, ale nie są online? 

Chodzi o to, żeby na tabie wyświetlani byli wszyscy gracze, Ci online w pierwszej kolejności, a Ci offline za nimi
Na KM wygląda to tak:

Spoiler

image.png

Opublikowano
4 godziny temu, Misiegg napisał:

Nigdy z takim czymś się nie spotkałem, próbowałeś się z nimi skontaktować? 

Myślę, że byłoby to trudne haha Poza tym jest do kupienia pakiet na pewnej stronie rozpoczynającej się na craft, w którym masz od razu postawiony dokładnie taki sam serwer ale ja szukam tylko tego właśnie więc nie za bardzo opłaca mi się specjalnie wykupować wszystko.

Opublikowano

To zależy też od parametrów serwera, jeżeli np tam jest lepszy pakiet, w dobrej cenie, dobra ilość ramu I to czego potrzebujesz jest tam, chyba że to co posiadasz ty jest lepsze I brak tylko tego to nie wiem czy się opłaca zmieniać. 

eMVhZaR.gif
Opublikowano

To było pisane jako zawartość tablisty specjalnie dla Kwadratowej Masakry. Wywodzi się z drugiego sezonu, gdy były drużyny i wyświetlali się członkowie offline.

Jedyny problem jaki istnieje to skąd listować wszystkich graczy. Ze względu na lokalne wymogi (administracji nie ma na liście) użyte zostały teamy scoreboardów. W serwerze zarejestrowany jest team do którego należą wszyscy gracze. Plugin przy wejściu gracza na serwer dodaje go do tego teamu, jeżeli gracz żadnego teamu nie ma.

Q8eOMob.png

Opublikowano
9 godzin temu, PabloTL napisał:

To było pisane jako zawartość tablisty specjalnie dla Kwadratowej Masakry. Wywodzi się z drugiego sezonu, gdy były drużyny i wyświetlali się członkowie offline.

Jedyny problem jaki istnieje to skąd listować wszystkich graczy. Ze względu na lokalne wymogi (administracji nie ma na liście) użyte zostały teamy scoreboardów. W serwerze zarejestrowany jest team do którego należą wszyscy gracze. Plugin przy wejściu gracza na serwer dodaje go do tego teamu, jeżeli gracz żadnego teamu nie ma.

Tak też na początku myślałem lecz tu również jest problem. Mianowicie mam wersję 1.15.2 ale nie wiem z jakiego powodu nie mam komend dot. drużyn

Opublikowano
25 minut temu, JPkowskyy napisał:

Tak też na początku myślałem lecz tu również jest problem. Mianowicie mam wersję 1.15.2 ale nie wiem z jakiego powodu nie mam komend dot. drużyn

/team

Q8eOMob.png

Opublikowano
54 minuty temu, PabloTL napisał:

/team

No wiem wiem haha Ale nie działa nie wiem dlaczego 😕

Opublikowano

Może masz źle skonfigurowany plugin.  

Albo wgl go nie czyta 

Wpisz /plugins i zobacz na jaki kolor się świeci. Jak na czerwono to może zła wersja, albo plugin jest nieaktualny.

eMVhZaR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...