Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MySQL na Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedłem i zabijam nudę podczas kwarantanny, ale że łysemu zawsze wiatr we włosy to mam problem.

Nie mogę zalogować się do mysql navicat zwraca błąd "acces danied for user root @ i moje ip ale BEZ końcówki .100" chociaż podaje właśnie z tą końcówką

3 razy już sprawdzałem i aktualizowałem sysinstall jedno IP zwykłe drugie z tą końcówką maska 255.0.0.0 i nameserver 4.2.2.3

Edytuję pliki Terenzo skompilowałem pliki pod sf 2015 sam serwer działa więc i baza musi działać, lecz problem jest z połączeniem do samego mysql.

Intryguje mnie ten błąd bo pomimo podania końcówki 100 zwraca że nie może połączyć z ip bez końcówki 100. Sprawdzałem czy port 3306 jest wolny - tak jest.

Ma ktoś pomysł co mogłem źle skonfigurować? Pozdrawiam 

img_ref1525_01-800x200.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z MySQL na Hamachi
Opublikowano
16 minut temu, Molirol napisał:

W  maszynie wpisz /etc/tv.d/netif restart  wyl winscp/filezilla  i sprawdź czy działa.

Jeżeli nie działa to źle hasło wpisujesz 🙂

Masz rację porobiłem wszystko co się dało łącznie z sysinstallami, a nie zrobiłem najprostszego. 

Zmieniłem hasło do MYSQL na swoje i wyleciało mi to z głowy.

Czasem warto by uruchomić myślenie. 

Pomimo wszystko dzięki, prosta pomoc haha

img_ref1525_01-800x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...