Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem LG - migotanie

CezaryCezaryCC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już kiedyś miałem problem z tym monitorem i trafił do piwnicy. Mianowicie, po podłączeniu zasilacza, kabla hdmi, włączeniu monitora i podłączeniu go pod komputer bądź xbox'a monitor zaczyna dziwnie migać... Nie wiem czemu to się dzieje, ale to dopiero po chwili, tak jakby nabrał temperatury i dostawał świra :v 

Załączam filmik który może pomóc w zlokalizowaniu problemu. Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Witam, proszę odłączyć monitor od źródła zasilania, odpiąć wszystkie kable oraz otworzyć pokrywę monitora tak aby ujrzeć płytkę. W monitorach najczęściej psują się kondensatory elektrolityczne ponieważ mają krótką żywotność, koszt naprawy to kilka groszy a naprawę można wykonać samemu jeżeli posiada się odpowiednie narzędzia. Tak jak mówiłem, odkręć obudowę i wyślij nam zdjęcie.

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano

Czy to cała część płyty monitora?, i mało prawdopodobne jest to że diody LED wywołują takie objawy ponieważ są odizolowane od układu naświetlania działają prawdopodobnie z konstrukcją przełączania na tranzystorach bezpośrednio od zasilacza.

Opublikowano
4 minuty temu, CezaryCezaryCC napisał:

Tak to już cała płytka, dalej nie rozbierałem bo już raczej nic nie będzie.

image.png Spróbuj zbadać pojemność tych kondensatorów elektrolitycznych multimetrem z funkcją miernika pojemności lub innym urządzeniem. Dalej wyślę kolejne wskazówki

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z monitorem LG - migotanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...