Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam opłacalnego hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Szukam opłacalnego w miarę taniego hostingu, który nie ma oprocentowania przy opłacaniu. Serwer jest aktualnie w trakcie tworzenia, ale aktualny hosting (płatny) sprawia lekkie problemy. Jak ktoś zna dużo hostingów to bardzo proszę o wypisanie 🙂

Opublikowano

Rozumiem że nie chcesz żeby hosting brał prowizji jedynie znam taki jak Crafthost nie bierze prowizji chyba że przez sms a ja osobiście polecam CraftServe ale biorą prowizje ale jest za to według mnie tanio jak 3 miesiące za 60 zł 🙂 

giphy.gif
Jeżeli pomogłem zostaw Serduszko!❤
  • Biter. zmienił(a) tytuł na Szukam opłacalnego hostingu
Opublikowano

Z odrobiną wiedzy możesz pokombinować z Google Cloud Platform. Usługa Compute Engine to taki VPS, którego możesz w pełni skonfigurować pod siebie.

Nowe konta dostają darmowy trial - 300$ do wykorzystania (ok. 1180zł) przez 365 dni, potem stawki za dzierżawę nie są jakieś wygórowane

A z hostów typowo pod MC, to Craftserve

tdtd.png

Opublikowano
57 minut temu, michalprusak napisał:

Z odrobiną wiedzy możesz pokombinować z Google Cloud Platform. Usługa Compute Engine to taki VPS, którego możesz w pełni skonfigurować pod siebie.

Nowe konta dostają darmowy trial - 300$ do wykorzystania (ok. 1180zł) przez 365 dni, potem stawki za dzierżawę nie są jakieś wygórowane

A z hostów typowo pod MC, to Craftserve

2 godziny temu, Salvadorekk napisał:

Rozumiem że nie chcesz żeby hosting brał prowizji jedynie znam taki jak Crafthost nie bierze prowizji chyba że przez sms a ja osobiście polecam CraftServe ale biorą prowizje ale jest za to według mnie tanio jak 3 miesiące za 60 zł 🙂 

Craftserver polecałbym omijać bardzo szeroko. Bazy mysql wywalają się w tygodniu 2-10 razy. Nie radziłbym budować logowania na mysql lub co kolwiek u nich zostawiać. (taka ciekawostka po zakonczeniu płatnosci nasza baza jest jeszcze przez 2-3 miesiące) Bardzo słabe processory mają, a przy overselling który robią, wiadomo jak to wygląda. W sumie za tą cene to nie masz czego się spodziewać, ale duzo alternatyw masz i opini o hostingach radziłbym poczytać. Ja używam zagranicznych. Moim zdaniem lepsze bo oni walczą o klienta i dają bardzo dobre maszyny, i nie robią oversellingu. 

Opublikowano
24 minuty temu, Haczyn napisał:

Craftserver polecałbym omijać bardzo szeroko. Bazy mysql wywalają się w tygodniu 2-10 razy. Nie radziłbym budować logowania na mysql lub co kolwiek u nich zostawiać. (taka ciekawostka po zakonczeniu płatnosci nasza baza jest jeszcze przez 2-3 miesiące) Bardzo słabe processory mają, a przy overselling który robią, wiadomo jak to wygląda. W sumie za tą cene to nie masz czego się spodziewać, ale duzo alternatyw masz i opini o hostingach radziłbym poczytać. Ja używam zagranicznych. Moim zdaniem lepsze bo oni walczą o klienta i dają bardzo dobre maszyny, i nie robią oversellingu. 

Hmm, może masz rację. Ja z nimi nigdy problemów nie miałem. Ale powoli zaczyna do mnie docierać, jak dużo się zmieniło odkąd wróciłem na scenę MC. 😂

tdtd.png

Opublikowano
9 godzin temu, Haczyn napisał:

A jakie polecasz zagraniczne?

Opublikowano

Prowizji za smsy nie ominiesz. Też szukałem rozwiązania i udało mi się dowiedzieć i zrozumieć że prowizja nie idzie na sam hosting tylko właśnie na firmę która jest odpowiedzialna za sms 😉

Jeżeli chcesz zachować trochę kaski i jeszcze więcej jej wydać to musiałbyś zrobić własny itemshop na łysej stronie 😛 

Craftserve, CraftHost czy nawet TitanAxe (wymieniam bo sam korzystam/korzystałem) Zbierają ponad 50% kaski, także to jest kwestia warta przemyśleń jeśli zależy Ci na pieniązkach 🙂

Jeśli chodzi o zagraniczne.. Musiałbyś znać język do perfekcji. Tłumacz Ci nic w tym nie pomoże.. Poza tym musiałbyś się nasiedzieć przy zagranicznych poradnikach na yt i uczyć się wszystkiego sam. Jeśli masz chęci i czas, owszem. Życzę powodzenia!

Pozdrawiam, 

Michał O.

Opublikowano
13 godzin temu, orz2ch6wski napisał:

Prowizji za smsy nie ominiesz. Też szukałem rozwiązania i udało mi się dowiedzieć i zrozumieć że prowizja nie idzie na sam hosting tylko właśnie na firmę która jest odpowiedzialna za sms 😉

Jeżeli chcesz zachować trochę kaski i jeszcze więcej jej wydać to musiałbyś zrobić własny itemshop na łysej stronie 😛 

Craftserve, CraftHost czy nawet TitanAxe (wymieniam bo sam korzystam/korzystałem) Zbierają ponad 50% kaski, także to jest kwestia warta przemyśleń jeśli zależy Ci na pieniązkach 🙂

Jeśli chodzi o zagraniczne.. Musiałbyś znać język do perfekcji. Tłumacz Ci nic w tym nie pomoże.. Poza tym musiałbyś się nasiedzieć przy zagranicznych poradnikach na yt i uczyć się wszystkiego sam. Jeśli masz chęci i czas, owszem. Życzę powodzenia!

Pozdrawiam, 

Michał O.

Ogólnie bramki sms pobierają około 50% na firme masz 60% przychodu. Polecam sobie ogarnąć https://tipanddonation.com/. I ręcznie nadawać vipy itd. Jeżeli chcesz automatyzacji możesz skonfigurować płatnosci poprzez firmy które wspierają pluginy. Dużo jest takich, lecz musisz mieć firmę. W założeniu hostingu i oplaceniu nie trzeba znać języka do perfekcji. 

Dnia 16.03.2020 o 09:44, bmw8754 napisał:

A jakie polecasz zagraniczne?

Dedicatedmc.io 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...