Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CoD WZ - spadki fps

sobo97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GTX 1070 mini, i7 7700, bez roznicy czy gram na ultra czy na niskich to spadek na 2-3 sekundy do 2 fps z ponad 100. Najnowsze sterowniki zainstalowalem i nic nie pomoglo. W innych grach nie mialem takiego przypadku, tylko w CoD. Jakies pomysly?

Tu filmik jak to wyglada:

1:27 to nie scina, tylko blad w nagrywaniu

https://www.youtube.com/watch?v=mqn4z44xnnM

• Aive zmienił(a) tytuł na CoD WZ - spadki fps
Opublikowano

Dobra, wyjasnione. A oto odpowiedz mam 1x8 gb ramu a jak sie dolozy np 8 to wtedy dzialczy. Chodzi o dual channel zeby sie odpalil.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chodzi o ram tylko karte graficzną bo gra najbardziej bodajże na nią oddziałowuje, mniej na procesor - co jest dziwne bo renderowanie mapy to raczej zasługa procesora, a mam i5 4690k

Mój gtx 980 zaczął się palić jak odpaliłem pierwszy raz gre i crash za crashem, do momentu aż zdjąłem plastry kurzu z radiatora i teraz leci ładnie 😉

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.03.2020 o 12:12, sobo97 napisał:

Chodzi o dual channel zeby sie odpalil.

Gdzie masz tak napisane? Skoro to nie jest wina Dual Channel'u XD, nie każdy ma możliwość zrobienia w płycie głównej Dual'a, a gra nadal chodzi :). Głównymi powodami jest zbyt słaba karta graficzna zazwyczaj.

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 21:43, deyxq napisał:

Gdzie masz tak napisane? Skoro to nie jest wina Dual Channel'u XD, nie każdy ma możliwość zrobienia w płycie głównej Dual'a, a gra nadal chodzi :). Głównymi powodami jest zbyt słaba karta graficzna zazwyczaj.

nie prawda mam gtx 1060 6gb i5 8600 i ram 2x4gb i mialem spadki fps z 100 do 20 np. jak celowalem,dokupilem ram 2x4gb i teraz spadki w grze sa do max 90 COD potrzebuje wiecej Ramu oczywiscie ustawiena najnizsze w grze

Opublikowano
2 godziny temu, danieluszko napisał:

nie prawda mam gtx 1060 6gb i5 8600 i ram 2x4gb i mialem spadki fps z 100 do 20 np. jak celowalem,dokupilem ram 2x4gb i teraz spadki w grze sa do max 90 COD potrzebuje wiecej Ramu oczywiscie ustawiena najnizsze w grze

Ty widzisz co ja napisałem? Mówiłem iż to nie wina Dual Channel'a, być może jest za mało pamięci, ale mi chodzi o "DC". 😉 Czytanie z zrozumieniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...