Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki podczas jazdy w GTA 5

TheVeQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jak jade to mam co chwile jakies scinki nie wiem czym to jest spowodowane

mój sprzęt

gtx 1650
8gb ramu
intel i5 9300h 2.4ghz (max osiaga 4ghz)
windows 10
płyty itd. nie znam
a no i dysk hdd i sdd ale gta jest na hdd

oglądałem na yt jak grają i nie było takich scinek jak u mnie (dodam że gam na laptopie o takich specyfikacjach oraz oglądałem również jak typo gra na laptopie i u niego żadnych scinek nie było)

Opublikowano

Spróbuj gta zainstalować na dysku ssd, szybciej będą się renderować obiekty wtedy i może nie będziesz miał ścin.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Może podałbyś aktualne ustawienia graficzne w grze?

Proponuję ustawić najniższe ustawienia graficzne i sprawdzić czy wszystko działa prawidłowo. Jeżeli tak, to ustawiaj stopniowo (w zakładce Grafika, ustawienia w Grafika - zaawansowane pozostaw na najniższe jakie się da).

Spróbuj również zaktualizować sterowniki do karty graficznej i mógłbyś również powiedzieć czy jest to nowy/stary dysk HDD, RAM 1x8/2x4. Dodatkowo dobrze byłoby pobrać MSI Afterburner wraz z Rivatuner Statistics Server i sprawdzać co Ci nie wyrabia podczas grania na wyższych ustawieniach. (Patrz również na temperatury GPU i jego taktowania)

https://linustechtips.com/main/topic/977649-guide-how-to-setup-msi-afterburner-on-screen-display-using-rtss/

Opublikowano

Wszystko jest najnowsze, dzisiaj sprawdzalem a ustawienia graficzne o mam directa 10 i wszystko na srednie

i powylaczane te cienie itd

dysk jest nowiutki

A z ramem to nie wiem jak bo to jest laptop ale raczej albo 4x2 albo 2x4

Znalazłem tez na yt poradnik żeby ustawić pryiorytet na wysoki zrobilem to i jest lepiej, ale nadal w niektórych miejscach są scinki

Ale nie wystepują tak często jak wcześniej

Napisałem również do Rockstar'a o tym problemie i oczekuje od nich aktualnie odpowiedzi...

Opublikowano

Skoro priorytet częściowo pomógł, to może zwyczajnie masz zaśmiecony system i CPU nie daje sobie rady :?

Tak jak pisałem, sprawdź użycie CPU/GPU podczas grania w GTA przez Rivatuner Statistics Server

Opublikowano

Pulpit mam czysty praktycznie, moze to przez te turboboost czy jakos tak ?

Podczas gry zuzycie procka 50-70% karty graficznej 50%

• Aive zmienił(a) tytuł na Ścinki podczas jazdy w GTA 5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...