Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jullov - usługi administracyjno-techniczne forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Około rok temu, poznałam pewnego człowieka, który wprowadził mnie do świata for z zupełnie innej perspektywy niż kiedykolwiek w tamtym okresie. Okazało się, że prócz hobbystycznego udziału w społeczności na takich stronach, poznałam swoją przyszłą zajawkę - jest nią administracja takimi projektami. Moje zainteresowanie tym tematem było na tyle duże, że do dnia dzisiejszego aktywnie staram się rozwijać swoje umiejętności...

Doświadczenie

Od rozpoczęcia mojej przygody minął około rok. Przez ten czas wspierałam fora na następujących serwerach:

• Ezeries
  • Senoria
  • Veloris
  • Diumar
  • Valium
  • Nerwia ( dalej wspieram ) 

Na powyższych tytułach pełniłam funkcję Moderatora Forum jak i zarówno Administratora Forum. Każdy serwer nauczył mnie czegoś nowego i przydatnego, Jakby ktoś mnie zapytał, który najlepiej wspominam, to odpowiedź jest prosta - Valium. W moich oczach jest to jeden z najbardziej popularnych projektów i to on, że tak powiem, wypróbował mnie. Idealne miejsce do rozwoju umiejętności zarządzania społecznością. Śmiało stwierdzę, że przyszłam głupia, a wyszłam jeszcze głupsza.

Dlaczego?

Ludzie z tego serwera zryli mi totalnie psychikę, przysięgam. Nie miejcie tego jednak za wadę, absolutnie nie. Po Valiumie postanowiłam sobie trochę odsapnąć... i dało mi to wiele do myślenia. Moje podejście do tego co robię i lubię robić zmieniło się o 180 stopni. Po tej przygodzie walą mnie totalnie zasady typu "zakaz wulgaryzmów i maksymalnie trzy wiadomości na shutboxie" - nie ukrywam, moim zdaniem są po prostu głupie. Nie ma sensu zakazywać tego typu sytuacji, bo jest to dawanie wskazówek do działania. Jeśli ktoś nadużywa rzeczy, których obiektywnie każdy wie, że nie powinien, to wówczas trzeba temu po prostu zapobiec. Muszę jednak przyznać, że nigdy nie byłam świadkiem takich nadużyć na większą skalę. Forum to miejsce dla użytkowników i to oni mają z zadowoleniem z niego korzystać. Rolą Administratora Forum nie jest zakazywanie, tylko ułatwianie i ulepszanie publicznego dzieła i nie jest tu mowa tylko o sprawach technicznych, ale też społecznych i takie też jest moje podejście. 

Jakie świadczę usługi*?

• Przygotowanie for (IPS Community Suite) ze stanu surowego, do stanu gotowego. *

-  Wgranie loga, stylu, aplikacji i wtyczek.

- Stworzenie grup, działów, systemów ostrzeżeń i szablonów moderacynych

- Zdefiniowanie tytułów,rang oraz uprawnień grup
- Personalizacja 

- Zabezpieczenia pod względem floodu i spamu

• Opieka nad projektem pod względem technicznym jak i społecznym.

- Rozwiązywanie problemów oraz aktualizacja pluginów forum

- Pełnienie funkcji administratora w projekcie, czyli stworzenie regulaminów, wzorów i struktury zespołu oraz zarządzanie społecznością i moderacją

- Zaangażowanie w rozwój serwera poprzez nowe pomysły, konkursy i wydarzenia

Czym się nie zajmuję?

• Instalacja forum.
  • Tworzenie i edycja stylu.
  • Zabezpieczanie forum przed atakami.
  • Tworzenie aplikacji i wtyczek.

*- poprzez stan surowy rozumiem zainstalowane forum z fabrycznymi ustawieniami, natomiast poprzez stan gotowy rozumiem projekt, który nie wymaga dalszych zmian technicznych i jest gotowy do użytku przez społeczność.

*- za swoje usługi przewiduję adekwatne wynagrodzenie w wysokości 90zł/miesiąc

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jestem Karolina i jeśli jesteś zainteresowany współpracą, z radością przedyskutuję z Tobą ten temat na:

• GG 70603036
  • Tym forum ( wiadomość priv )

Opublikowano

No w sumie dobrą robotę tam robi na nerwii, więc można polecić z całym serduszkiem. 💜

image.png

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...