Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS3 - pytania początkującego użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam pewne pytania odnośnie team-speak'a. Czy jest bezpieczny? Czy ktoś może poznać moje ip? Wgrać mi wirusa czy też zhakować sprzęt przez ten program? Dowiedzieć się jakie mam hasła itp? 

Jakie prawa ma zwykły użytkownik a jakie admin? 

Jestem kompletnie zielona jeżeli chodzi o ten program, więc mogę mieć głupie pytania :)

Opublikowano

To jest internet, korzystając z obojętnie jakiego komunikatora trzeba uważać. Najlepiej nie klikać w linki których nie jesteś pewna. Przez same korzystanie z TS'a nikt nie może Ci nic wgrać ani wyciągnąć haseł. 
Co do uprawnień to wszystko zależy od tego jak ustawione są permisje lecz na większości serwerów jest podobnie. 
Nie ma głupich pytań. 🙂 Są tylko głupie odpowiedzi. 

sygnatura.png

Opublikowano
16 minut temu, Anastazja8112 napisał:

Dziękuję, czyli w sumie mogę pobrać i z niego korzystać w miarę bezpiecznie.

Ten adres ip naprawdę można komuś sprawdzić? 

Tylko 'administratorzy' serwera mogą posiadać dostęp do adresacji IP (np. właściciel).

Chyba, że ktoś źle ustawił uprawnienia serwerowe i nadał permisję na jaką inną rangę.

Zalecam korzystania z większych serwerów.

Opublikowano

Tak adres IP można sprawdzić lecz trzeba mieć również do tego permisje 🙂 na większości serwerów tylko najwyższa administracja ma do tego dostęp a na niektórych całkiem odbierają sobie taką możliwość. 

sygnatura.png

Opublikowano
1 minutę temu, Anastazja8112 napisał:

Dobrze, a czy ts jest w pełni darmowy? 

Samo korzystanie z klienta jest darmowe w pełni lecz serwery jak chcesz zrobić porządnie to już nie.

sygnatura.png

Opublikowano
2 minuty temu, Anastazja8112 napisał:

Czyli pobieram, i co dalej? Nie znam żadnych serwerów, musiałabym zrobić nowy, to ma jakieś ograniczenia? 

Pobierasz, instalujesz. Masz masę serwerów do wyboru, chociażby tutaj masz dział z prezentacjami serwerów.  Robiąc nowy serwer najlepiej zrobić go na VPS/VoiceVPS i oczywiście wiąże się to z kosztami. Na początku masz 32 sloty ( czyli serwer może pomieścić 32 osoby) możesz to rozszerzyć zakupując licencje na oficjalnej stronie TeamSpeak'a lecz to również wiąże się z kosztami.   

sygnatura.png

Opublikowano

Dziękuję, narazie chyba to wszystko 🙂

29 minut temu, Wonoace napisał:

Masz masę serwerów do wyboru

Tak co do tych serwerów - one należą do kogoś? Można tam wejść i prywatnie z kimś porozmawiać czy nie ma takiej możliwości? 

Opublikowano
25 minut temu, Anastazja8112 napisał:

Dziękuję, narazie chyba to wszystko 🙂

Tak co do tych serwerów - one należą do kogoś? Można tam wejść i prywatnie z kimś porozmawiać czy nie ma takiej możliwości? 

Większość tych serwerów należy do osób prywatnych lecz są to publiczne serwery gdzie możesz wejść, pogadać czy też dostać kanał prywatny. Znajdziesz tam również i mój serwer który jest serwerem publicznym. 🙂

sygnatura.png

• Aive zmienił(a) tytuł na TS3 - pytania początkującego użytkownika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...