Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z prędkością internetu

camillo2001

Pytanie

Opublikowano

Witam problem mojej babci z internetem w urządzeniu Kiano SlimNote 14.2

Problem polega na bardzo niskiej prędkość tylko i wyłącznie na tym urządzeniu jak by coś "kradło" internet. Aktualizacja sterowników nic nie pomogła. Wpinałem zewnętrzną kartę sieciową którą netbook czytał lecz nie pomogło. Dodam, że moja babcia już ma bardzo wolny internet bo jakieś 60kb/s lecz jest z gminy ZA DARMO to kurła cza brać. A na urządzeniu to jakieś 5-15kb/s. Po udostępnieniu internetu z telefonu prędkość jest wyższa lecz dalej nie osiąga pełnej prędkości. Dlatego zwracam się o pomoc do was. Dodam że formatowanie również nie pomogło. A problem występuje od początku użytkowania. 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może kwestia konfiguracji routera? (Została ustawiona niższa prędkość)

Tak czy inaczej, nawet przy prędkości 60kb/s ciężko korzystać z internetu. Podobny ,,darmowy internet'' masz również w ofercie Play Lubię To, zatem nic takiego fajnego. Radzę płacić te kilka PLN miesięcznie i mieć w miarę ,,normalne'' prędkości.

Opublikowano

może warto podmienić na jakiś inny router i zobaczyć czy coś się zmieni. Ewentualny test na kabelku bo czasami wi-fi na słabych routerach sporo ucina.

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...