Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złamanie hasła Windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ma ktoś jakieś sprawdzone metody na złamanie ośmioznakowego hashu NTML. Tylko tyle wiem, że ma osiem znaków. ophcrack na live cd za pierwszym razem sobie nie poradził. Mam ten hash zapisany więc mogę go zdekodować już na moim komputerze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chodzi Ci o złamanie hasła do konta Windows 10?

Jeżeli tak to czy jest to konto lokalne?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano
20 godzin temu, lukasz7689 napisał:

Chodzi Ci o złamanie hasła do konta Windows 10?

Jeżeli tak to czy jest to konto lokalne?

Dokładnie. Konto jest lokalne. Uwaga, nie chodzi mi o USUNIĘCIE hasła tylko ZŁAMANIE hashu i odzyskanie go w formie tekstu.

Opublikowano

Możesz próbować kali linuxem zabezpieczyć i usunąć plik SAM z systemu(Tymczasowo usunąc hasło) a następnie stworzyć drugie konto administratora na pc(Chyba że już takie posiadasz). Po czym przywrócić plik SAM i zalogować się na to nowo stworzone konto administratora a to wszystko po to bo z tego co się orientuję to są programy które odkrywają hasła w systemie, lecz potrzebują pełnej zgody administratora.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...