Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddawanie przedmiotu

alk0mat_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki skrypt na serwerze pvp ze po 5 sekundach znika cobbel i chce zeby ten cobbel wracal i moge dodac "give 1 cobblestone to player" ale jak je sie refa i oddaje tego cobbla do eq to nie da sie go zjesc? czemu tak prosze o pomoc xd

on place cobblestone:
    wait 5 seconds
    set block to air

Opublikowano

no ten ziomek co wtedy tam odpowiedział nic nie zmieniło jest dalej to samo

wygląda to tak że mam serwer pvp i w eq jest cobble a że mapa jest mała po 100x100 wraz z respem to postanowiłem że cobble bedzie znikał po 5 sekundach no i korzystam z tego skryptu co jest poniżej że zamienia cobbla po 5sek na powietrze i chce zeby ten cobble wracał do eq czyli położe cobbla minie 5 sek i gdy juz zniknie to oddaje mi tego cobbla do eq no i tak jak napisalem wyzej ze jak dodam linijke "give 1 cobblestone to player"  to oddaje tego cobbla do eq, no ale podczas jedzenia refila i gdy oddaje cobbla do eq to tego refila nie da sie zjesc

on place cobblestone:
    wait 5 seconds
    set block to air

Opublikowano

A musi oddawać cobbla do eq? Nie może go po prostu wyrzucać na ziemię albo tylko znikać?

Drop

on place cobblestone:
	wait 5 seconds
	set block to air
	drop 1 cobblestone

Znikanie już masz, natomiast co było źle w skrypcie tamtego kolegi? Były jakieś błędy podczas restartowania skryptu (samego pliku ./sk reload nazwa.sk)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...