Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczenie wysyłania i pobierania danych

boss131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem w którym temacie to napisać więc napiszę tu, przenieście do prawidłowego jeśli to nie ten. Chciałbym ograniczyć mojej siostrze pobieranie danych, ponieważ co miesiąc zużywa cały internet na netflixa a mam tylko 60GB i za każdym razem muszę czekać aż lejek od operatora znów zostanie zdjęty. Mój model routera to ODU 300 IDU 300. Proszę o pomoc bo to katorga

lol.png

sdddda.png

sdsddd.png

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Jakiś dokładniejszy model czy coś tego typu?

Prawdopodobnie (chociaż pewności nie ma) nie masz takiej możliwości na aktualnym sprzęcie, ale dobrym rozwiązaniem byłoby dokupienie drugiego sprzętu (nawet wystarczy tańszy TP-LINK(oczywiście na początku sprawdź, czy ma taką funkcje), na którym przypiszesz stałą dzierżawę DHCP dla lokalnego Adresu IP Twojej siostry i ograniczysz łącze. Jeżeli router nie będzie tego obsługiwać, to zawsze możesz wgrać OpenWrt i doinstalować odpowiednie oprogramowanie. (Czasami może miejsca brakować, wtedy robisz extroota)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.03.2020 o 16:56, Vosly napisał:

Jakiś dokładniejszy model czy coś tego typu?

Prawdopodobnie (chociaż pewności nie ma) nie masz takiej możliwości na aktualnym sprzęcie, ale dobrym rozwiązaniem byłoby dokupienie drugiego sprzętu (nawet wystarczy tańszy TP-LINK(oczywiście na początku sprawdź, czy ma taką funkcje), na którym przypiszesz stałą dzierżawę DHCP dla lokalnego Adresu IP Twojej siostry i ograniczysz łącze. Jeżeli router nie będzie tego obsługiwać, to zawsze możesz wgrać OpenWrt i doinstalować odpowiednie oprogramowanie. (Czasami może miejsca brakować, wtedy robisz extroota)

model to IDU-300 chyba nie ma innej nazwy Wersja oprogramowania IDU CPE3_PT30_PL_V1.6.8, a dałoby się pobrać jakiś program albo sprawdzić w routerze ile ona zużyła danych?

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...