Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XBot achievements - potrzebna pomoc

wp2009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos może mi wytłumaczyć jak idzie zrobić z achievements w xbot ale związane z time_spent
poniżej dam linka do ss o co konkretnie chodzi

jak myślę ze rozumiem to

1. są godziny 2. są minuty 3. są sekundy tak ? czy to jest jakoś inaczej w bocie napisane ?
https://prnt.sc/r6etu0?fbclid=IwAR3tnuapXSF2K-54DKY9cJRh3YjjA0C4GYoNPoWtmz5TmN3g-_SSA5XqUow

2boXRtY.gif
  • Aive zmienił(a) tytuł na XBot achievements - potrzebna pomoc
Opublikowano

Hiho!

Grafika jest twoja - ja dodałem tylko te kwadraty kolorowe i strzałkę.

hZAIOvq.png

Kolorem czerwonym są oznaczony liczby, które oznaczają one ID grupy którą ma przydzielić gdy dany czas zostanie przydzielony, ta pierwsza zostanie przydzielona po okresie JEDNEJ godziny.

Kolorem zielonym - MNOŻNIK, kolorem niebieskim - minuty, kolorem fioletowym - sekundy.

Działa to na zasadzie takiej: MNOŻNIK * 60 minut * 60 sekund = potrzebny czas na uzyskanie danej rangi, ale! - wystarczy zmienić tylko kolor zielony - mnożnik.

To on odpowiada za daną ilość godzin, pozostałe są potrzebne do poprawnego wyliczania godzin (w PHP).

Czarną strzałką zaznaczyłem ID grupy która ma być przydzielana jakbyś używał jakiś znaczników grup. Domyślnie jest wyłączone, false = wyłączone, true = włączone. Przykład:
MWBTGFb.jpg

Opublikowano

Yhm, musisz mieć do tego bota. W XBot chyba jest funkcja "Achivementow".

No zrób tam, tak jak wyjaśniłem z odpowiednią ilością godzin. Chyba,że w Twoim bocie masz funkcję taką jak XBOT ma.

Miesiąc: 720

Pół roku: 4320

Rok: 8640

Dwa lata: 17280

Trzy lata: 25920

Cztery lata: 34560

Zmień zielony na te liczby ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...