Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na rangi

HARRIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

potrzebuje plugin do tworzenia RANG i zmiany kolorów napisow tak aby dodac komus na serwerze na przyklad VIP, ADMIN, MODERATOR i tym podobne 

czy ktos posiada taki plugin na wersje 1.15.2 i po polsku lub jakies objasnienia jak to wszystko zrobic

z gory dziekuje 

Znudziły Ci się już zwykłe servery survival albo anarchie SMP czy też servery lifesteal? Jak tak to świetnie trafiłeś!

👋 « Jest to niezwykły SURVIVAL - dlaczego niezwykły? Ponieważ znajduje się na nim kilkanaście pluginów które potrafią urozmaicić rozgrywkę do tego stopnia że na pewno nie będziesz się tu nudził. Na dodatek mamy tu wspaniałą społeczność i administrację która zrobi wszystko abyś czuł się dobrze grając na naszym serwerze.

🔔 « Discord, pogadaj z innymi!  dc.likecraft.pl i widzimy sie na serwerze ip:   LIKECRAFT.PL

standard (1).gif

Opublikowano

najlepszym pluginem jest Chyba LuckPerms, nie jest on po Polsku, ale jest dość łatwy w obsłudze,.

To masz poradnik do LuckPerms - 

Ps. aby Przydatną rzeczą są tu również wagi, waga ustala która ranga jest ważniejsza, np Admin ma wagę 5, a Właściciel wagę 6

Ustawianie wag jest proste, dodajesz danej grupie permisję "weight.<waga>"

Co do wyświetlania rangi obok nicku (np. [VIP] nickwiadomość) posłuży ci permisja

"prefix.<waga rangi>.<prefix>", np.:  jeśli dasz vipom permisję "prefix.3.&8[&aVIP&8]&r" przed nickiem będzie się im wyświetlało [VIP]

możesz tu użyć kodów koloru, np &6, &a oraz formatowania, np &l czy &o

Jeśłi chcesz by dana grupa pisała na chacie innym kolorem, np Admin na czerwono daj danej randze permisję

"suffix.<waga rangi>.<suffix>" np,: gdzie <suffix> to kolor pisania, np &c - jasno-czerwony, czy &a - jasno-zielony

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Opublikowano

dziekuje za pomoc wszystko zrobilem jak w instrukcji ale teraz mam zamiast ADMIN to mam na czerwono [A] i nic wiecej ..

jak mam napisac caly kod aby zmienic aby bylo [ADMIN] nick: w kolorze pomaranczowym 

Znudziły Ci się już zwykłe servery survival albo anarchie SMP czy też servery lifesteal? Jak tak to świetnie trafiłeś!

👋 « Jest to niezwykły SURVIVAL - dlaczego niezwykły? Ponieważ znajduje się na nim kilkanaście pluginów które potrafią urozmaicić rozgrywkę do tego stopnia że na pewno nie będziesz się tu nudził. Na dodatek mamy tu wspaniałą społeczność i administrację która zrobi wszystko abyś czuł się dobrze grając na naszym serwerze.

🔔 « Discord, pogadaj z innymi!  dc.likecraft.pl i widzimy sie na serwerze ip:   LIKECRAFT.PL

standard (1).gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...