Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashowanie się gier

Gesik93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóżmam problem z wyłaczaniem/Crashwoaniem sie Gier ktore teoretycznie nie powinny sprawiac problemow na tym komputerze 

problem trwa od jakiegos czasu probowalem wielu rzeczy poprzez sprawdzanie temperatur włączanie gierz  zgodnoscia innego windowsa roznych fixow ktore znalazłem w internecie 

Gry ktore wyłaczają sie bez zadnego błedu czytez informacjito np. Cs GO tam gre poprostu wyrzuca   ale np.  Fortnite czy PUBG crashuje gre wyrzuca i wyrzuca błędy np.  Sterownik kernel przestał działac lub ze gre crashowało ewentualnie ze roces tej gry nie odpowiada  Chciałbym sie upewnic co w nim jest nie tak zanim oddam go do jakiegos serwisuczyinnego informatyka 

Komputer :

Intel Core i5 2500K 3.30 GHz

8Gb Ramu 4 x 2Gb

Windowsa 10 PRo 

NviDia GeForce GTX1060 6GB

CHIEFTEC GPS-600A8 600WATT -Zasilacz

Niestety nie mam opcji sprawdzenia innej grafiki czy tm podobne działania 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Crashowanie się gier
Opublikowano

Proponowałbym zainstalować najnowsze sterownikikarty graficznej, ponieważ miałem podobny problem ale nie na taką skale i okazało się że sterownik był uszkodzony. Żeby zaktualizować sterowniki karty graficznej najłatwiej jest zrobić tak:

1. Przeglądarke wpisujesz ,,geforce experience,, i wchodzisz w (prawdopodobnie pierwsze od góry) stronę nvidi.

2. Od razu jak wejdziesz masz do pobrania aplikacje geforce experience i klikasz ponierz teraz.

3. Jak już ci się pobrał launcher odpalasz i przechodzisz procedure instalacji.

4. Prawdopodobnie odpalił ci się program automatycznie, lecz jeśli nie to go odpal sam.

5. W samym programie zakładasz konto.

6. Klikasz na górze w lewym rogu ekranu w zakładkę ,,sterowniki,, i pobierasz najnowszy sterownik (wtedy się też od nowa uszkodzone pobierają)

7. Teraz już zapomniałem czy program samoczynnie restartuje komputer czy musisz to zrobić ręcznie więc po instalacji odczekaj 3-5 minut i go zrestartuj

8. Przetestuj gry problem już nie powinien występować

Opublikowano

Odpal menagera zadań i odpal grę, cały czas obserwuj obciążenie podzespołów, wtedy jak już będzie wiadomo co nawala można dalej kombinować

Opublikowano
37 minut temu, Mc_player napisał:

Obniż w biosie taktowanie procesora na 3.30 ghz (chyba że już takie taktowanie jest to napisz).

Teraz Popatrzylem przy Graniu w CsGO procesor jest na około 37 % zaden podzespoł nie ma wiecej niz 40 % przy odpalonej grze 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nic nie zmieniałem , pisalem po innych forach internetowych na 90 % odpowiedz brzmi ze karta graficzna sie psuje na jednym powiedzieli ze to przez windowsa ze nie ma licencji ale jakos wydaje mi sie ze to duzego wplywu na to nie ma chce oprostu byc pewny co jest zle w tym zeby nie wydawac wartosci komputera na marne 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak piszą że karta to może przełuż kartę graficzną w inny slot, a jaką masz płytę główną? I sprawdzałeś czy gry chodzą na karcie graficznej bo ten procesor ma też zintegrowany układ graficzny

Opublikowano

Wydaje mi się że bardziej wymagające gry nie pociągną na zintegrowanej grafice a  przypominam że np Rust nie crashuje wcale pomimo że graficznie jest najbardziej wydajny 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...