Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest aktualny rynek serwerów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i o zdrowie pytam! 😄
Na wstępie dodam, iż każdy post się wlicza do tematu i fajniutko byłoby gdyby osoba czytająca
ten temat wypowiedziała się pozytywnie bądź krytycznie.
Od dziada pradzia odizolowałem się od gry Minecraft, każdy raczej miewa w swoim życiu upadki i wzloty, a że
jeszcze wersje minecraft'a rosły to stwierdziłem, że pchać się lewą nogą nie będę.
Z Wersjami od 1.12 do 1.15 styczności za bardzo nie miałem, a główka jest świadom, że dużo się pozmieniało.
Przed przerwą realizowalem duży projekt w który inwestowałem, by nie stworzyć jakiegoś shita.
Po całej przerwie, po wszelkich moich analizach z mpcforum jakże i też z jutubów, doszedłem do wniosku, że czas całkowicie zatrzymać mój cały projekt
i wrzucić do foldera rozpaczy.
Cały temat tworze w jednym celu, by móc od was, od ludzi którzy są na bieżąco z serwerami dowiedzieć się jak najwięcej
tzn. Jaki jest aktualny popyt na serwer?
Czy przypadkiem hype na własne serwery nie ucichł?
Co sądzicie również o projekcie SkyWars, skupienie się na jednym trybie i możliwość rozwinięcia tej minigry.
Czy wszystkie serwery są w cieniu Minigier?
ETC.
PS.
Oczywiście świadom jestem tego, że bez reklam ani rusz rusz.
I
Tak, tak Amove cymbał bo kolejny głupi temat założył. 

Opublikowano

Nie, popyt nie ucichł. Jeśli stworzysz porządny, bardzo dobrze dopracowany serwer np SURVIVAL bez żadnych udziwnień na wersji 1.15.2 a potem będziesz go bardzo bardzo intensywnie reklamował to odniesiesz sukces. Trochę rad ode mnie. Przede wszystkim od wersji 1.14.4 NIE utrzymasz więcej niż 20 graczy na VPSach lub hostingach. Jeśli chcesz więcej, musisz inwestować w serwer dedykowany i to też nie najtańszy. Patrz na CPU - im lepsza wydajność jednowątkowa (bo serwer MC działa głównie na jednym wątku) tym lepiej. Osobiście mogę polecić i7-8700, ten CPU daje radę utrzymać 55 graczy na jednym serwerze 1.15.2. Oczywiście na tym CPU możesz postawić kilka serwerów, każdy po 55 graczy. Co do pamięci RAM, nie przejmuj się. 10GB w zupełności wystarczy na jeden serwer 55 graczy. Nawet 8 by wystarczyło jeśli użyjesz DDR4 z wysoką częstotliwością. Najważniejsza jest reklama, polecam sponsorowane posty na FB. Nie musisz mieć zadnych znajomości, nie musisz szukać żadnych youtuberów nic. Po prostu płacisz i masz graczy.

Opublikowano

O maszyne martwić się raczej nie będe, świadom jestem tego, że założenie serwera na grubszą mete nie jest tanim wydatkiem, ale mimo to dziękuje, że podzieliłeś się swoim doświadczeniem, każdy wpis jest dla mnie ważny i z pewnością spróbuje coś tego wyciagnąć.

Opublikowano
Dnia 18.02.2020 o 16:07, Anderson66 napisał:

Nie, popyt nie ucichł. Jeśli stworzysz porządny, bardzo dobrze dopracowany serwer np SURVIVAL bez żadnych udziwnień na wersji 1.15.2 a potem będziesz go bardzo bardzo intensywnie reklamował to odniesiesz sukces. Trochę rad ode mnie. Przede wszystkim od wersji 1.14.4 NIE utrzymasz więcej niż 20 graczy na VPSach lub hostingach. Jeśli chcesz więcej, musisz inwestować w serwer dedykowany i to też nie najtańszy. Patrz na CPU - im lepsza wydajność jednowątkowa (bo serwer MC działa głównie na jednym wątku) tym lepiej. Osobiście mogę polecić i7-8700, ten CPU daje radę utrzymać 55 graczy na jednym serwerze 1.15.2. Oczywiście na tym CPU możesz postawić kilka serwerów, każdy po 55 graczy. Co do pamięci RAM, nie przejmuj się. 10GB w zupełności wystarczy na jeden serwer 55 graczy. Nawet 8 by wystarczyło jeśli użyjesz DDR4 z wysoką częstotliwością. Najważniejsza jest reklama, polecam sponsorowane posty na FB. Nie musisz mieć zadnych znajomości, nie musisz szukać żadnych youtuberów nic. Po prostu płacisz i masz graczy.

Prowadzę swój serwer na 1.15 i przy 70 osobach nie było w ogóle lagów  ani spadków wydajności - maszyna z LVLUP. Wszystko zależy od poprawnej konfiguracji ^^

Hype na serwery dalej jest ale coś typu survival, wątpie żebyś miał dużo graczy na skywarsach.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Przepraszam lecz nie uwierzę Ci, że masz JEDEN tryb (czyli słownie jeden serwer) z 70 graczami na 1.15 bez lagów. Na forach Spigota i Papera jest od groma tematów czy jest w ogóle możliwe prowadzenie jednego serwera z większą ilością graczy niż 50. Oczywiście SURVIVAL (nie jakieś skyblock bo to oczywiste że skyblock to i 200 graczy uciągnie). Sam deweloper silnika Paper określił, że powyżej 60 graczy wg niego nie jest możliwe. Jaki posiadasz CPU? Ja i7-8700. Cały mój. Dlaczego tacy wielcy jak Brodaci również limitują swoje sloty do 60 dla 1.14.4? 

Opublikowano
2 godziny temu, Anderson66 napisał:

Przepraszam lecz nie uwierzę Ci, że masz JEDEN tryb (czyli słownie jeden serwer) z 70 graczami na 1.15 bez lagów. Na forach Spigota i Papera jest od groma tematów czy jest w ogóle możliwe prowadzenie jednego serwera z większą ilością graczy niż 50. Oczywiście SURVIVAL (nie jakieś skyblock bo to oczywiste że skyblock to i 200 graczy uciągnie). Sam deweloper silnika Paper określił, że powyżej 60 graczy wg niego nie jest możliwe. Jaki posiadasz CPU? Ja i7-8700. Cały mój. Dlaczego tacy wielcy jak Brodaci również limitują swoje sloty do 60 dla 1.14.4? 

Czyli swoją wiedzę opierasz na - BO BRODACI MAJĄ 60 SLOTÓw, no okej.

Nie mam zamiaru się kłocić także wrzucę tylko to ^^

Jedyny screen na którym widać większa liczbe graczy natomiast na tym trybie największa liczba to 90 osób.

unknown.png

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Nie tylko na tym... Opieram się na tym że sam posiadam niezły procesor (cały dla siebie), bardzo mocno zoptymalizowanego Papera i 60 graczy na jednym trybie to max. No i też na tym że deweloper Papera napisał że więcej graczy na survi nie da rady. Ile masz mobów? Ja około 1200 potworów i tyle samo zwierząt przy 55 graczach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...