Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World border - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Pyracraft napisał:

A nie wystarczy ci teleportować się kilka kratek dalej? Albo użyć /thru z worldedita?

Mogę, ale wtedy nadal OP nie może nic tam budować. Za tą barierą.

ie068n.jpg
Opublikowano

Używasz wbudowanej wersji WorldBorder, czy pluginu WorldBorder? W pierwszym przypadku budowanie poza granicą świata będzie niemożliwe, z pluginem łatwo da się to obejść (uprawnienie "worldborder.bypass" lub komenda "/wb bypass nick_gracza on")

Opublikowano
Dnia 18.02.2020 o 17:53, ninja12412 napisał:

Używasz wbudowanej wersji WorldBorder, czy pluginu WorldBorder? W pierwszym przypadku budowanie poza granicą świata będzie niemożliwe, z pluginem łatwo da się to obejść (uprawnienie "worldborder.bypass" lub komenda "/wb bypass nick_gracza on")

Używam plugin worldborder.

Używałem już tej komendy "/wb bypass nick_gracza on"

Wyskakuje informacja "Border bypass is now enabled" ale nadal nie moge przejść ani przelecieć na creative przez bariere.

ie068n.jpg
Opublikowano

Własnie testowałem ten plugin na wersji 1.12.2 i 1.15.2 (silniku paper) nie ma żadnych problemów, więc wina leży po twojej stronie. Komenda "/wb bypass" działa poprawnie, testowałem z op i bez opa na creative.

https://www.spigotmc.org/resources/worldborder.60905/

Opublikowano
7 minut temu, ninja12412 napisał:

Własnie testowałem ten plugin na wersji 1.12.2 i 1.15.2 (silniku paper) nie ma żadnych problemów, więc wina leży po twojej stronie. Komenda "/wb bypass" działa poprawnie, testowałem z op i bez opa na creative.

https://www.spigotmc.org/resources/worldborder.60905/

Trzeba miec do tego permissionex ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Testowałem na czystym silniku Paper 1.15.2 i 1.12.2 bez żadnych pluginów oprócz WorldBorder. Będąc na creativ z op i bez.

Opublikowano
16 minut temu, ninja12412 napisał:

Testowałem na czystym silniku Paper 1.15.2 i 1.12.2 bez żadnych pluginów oprócz WorldBorder. Będąc na creativ z op i bez.

Ani na moim pluginie ani na tym co podesłałeś nie mogę:

- usunąć bariery komendą "/wb all clear"

- ani dodać mozliwosc przechodzenia przez nią dla okreslonych graczy komendą "/wb bypass nick on"

Nawet jak usunąłem plugin calkowicie to bariera stoi O_o

ie068n.jpg
Opublikowano

Usuń wszystkie pluginy worldborder i wpisz komende

/worldborder set 2000 1

2000 limit jaki chcesz, poza nim nie można budować (niebieska bariera widoczna jest z worldborder vanilla, czyli właśnie tego)

Potem wgraj plugin worldborder i ustaw np. 1000.

Opublikowano

A więc. 
Usunąłem plugin worldborder.
Stojąc na spawnie wpisałem "/worldborder set 30000000 1".
Zapisalem i wyłączyłem serwer.
Wgrałem plugin WorldBorder, który wysłałeś.
Stojąc na spawnie wpisalem "/worldborder set 1000"
Granica ustawila się, z efektem wizualnym falujących pod skosem niebieskich linii.
Wpisalem "/wb bypass mojnick on" i nie mogę przez nią przejść.

Wpisalem /wb bypass list

i wyskakuje "Players with border bypass enabled: null.

Jakby mnie nie dodalo to osob ktore moga  przez tą bariere przechodzic.

ie068n.jpg
Opublikowano

To rzeczywiście dziwne. Granica 1000 kratek nie powinna mieć niebieskich fal (za taką nie możesz budować, ani przejść bez tp i enderpearl). Granica z pluginu powinna być niewidzialna. 

Kończą się moje możliwości rozwiązania. 

Możesz spróbować sprawdzić czy ta granica jest z vanilli ustawiając ostrzeżenie lub odpowiedź po ustawieniu granicy (powinna się różnic miedzy vanilla, a pluginem) 

/worldborder warning distance <distance>

lub 

/worldborder get ( w przypadku 1000 to powinna być mała liczba, w drugim sam nwm, po wpisaniu drugi raz komendy wartość nie powinna się zmienić) 

I znowu ustawić dwie bariery tylko teraz /worldborder set 3000000

I teraz (w przypadku pluginu który podałem) 

/wb set <radiusX> [radiusZ]

/wb [worldname] setcorners <x1> <z1> <x2> <z2>

Wiesz o co mi chodzi, że komenda komenda "/worldborder" z vanilli mogła być nad pluginem. 

Opublikowano
14 minut temu, ninja12412 napisał:

To rzeczywiście dziwne. Granica 1000 kratek nie powinna mieć niebieskich fal (za taką nie możesz budować, ani przejść bez tp i enderpearl). Granica z pluginu powinna być niewidzialna. 

Kończą się moje możliwości rozwiązania. 

Możesz spróbować sprawdzić czy ta granica jest z vanilli ustawiając ostrzeżenie lub odpowiedź po ustawieniu granicy (powinna się różnic miedzy vanilla, a pluginem) 

/worldborder warning distance <distance>

lub 

/worldborder get ( w przypadku 1000 to powinna być mała liczba, w drugim sam nwm, po wpisaniu drugi raz komendy wartość nie powinna się zmienić) 

I znowu ustawić dwie bariery tylko teraz /worldborder set 3000000

I teraz (w przypadku pluginu który podałem) 

/wb set <radiusX> [radiusZ]

/wb [worldname] setcorners <x1> <z1> <x2> <z2>

Wiesz o co mi chodzi, że komenda komenda "/worldborder" z vanilli mogła być nad pluginem. 

Czyli granica tworzona przez plugin nie ma niebieskiego efektu tylko granica stworzona przez gre ma ? 

Dobra juz ogarnąłem x3.

Wiem o co biega.

Są dwa worderboardy.

Jeden od pluginu ktory nie ma niebieskiego efektu ale mozna za nim budowac jesli sie to ustawi w pluginie,

a drugi worderboard to granica swiata ustawiana przez gre i ona ma niebieski efekt ale nie mozna tam budowac.

Okay. Juz kminie.

ie068n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...