Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o wersje powyżej 1.13 to VPS NIE nadaje się do utrzymania więcej niż 20 graczy na jednym serwerze. W swoim życiu miałem już ponad 10 VPSów różnych firm. 20 graczy to było max co udało się osiągnąć z 20 TPS nawet przy dużej optymalizacji samego silnika gry. U mnie, na dedyku z i7-8700 maksymalnie mogę utrzymać 55 graczy na jednym serwerze (mocno zoptymalizowanym). Oczywiście mam ich więcej (serwerów) i ten CPU może utrzymać kilka serwerów po 55 graczy każdy. Jednak zastanówmy się, czy VPS który jest podziałem dedyka na 10 mniejszych części da rade tyle samo? Dlaczego np tacy brodaci mają też maksymalnie 60 slotów na 1.14.4? Mimo ich potężnych dedyków?

Opublikowano

A gdzie i jaki vps jest najbardziej wyrównany pod względem technicznym i pieniężnym, zależy mi na serwerze skyblock oraz lobby i może jakąś stroną internetową 8GB czy 12GB ramu wystarczy albo więcej?

Opublikowano

lobby 1 gb ram max

serwer max 8 gb (dobry zoptymalizowany silnik i dobra wersja)

strona internetowa i inne rzeczy max 512 mb ram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...