Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komendy EssentialsX

sidusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem swój serwer na hostingu craftserve.pl i wgrałem plugin Essentials. Niestety, komendy tego pluginu działają tylko dla operatorów serwera. Jeżeli jest taka możliwość, w jaki sposób mogę to zmienić? Z góry dziękuje.

Opublikowano

Sprecyzuj jak działają tylko dla administratorów.

Jeśli chcesz aby działały dla VIP dajmy to to trzeba plugin permissionsex aby komendy były dzielone.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Dla Operatorów działają wszystkie komendy, a dla graczy ani jedna, a chciałbym używać takich komend jak np. spawn, teleport

Opublikowano

Potrzebujesz do tego pluginu na uprawnienia, na przykład LuckPerms.

W tym pluginie nadajesz grupie domyślnej (default) uprawnienia do komend których mają używać gracze.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Dodałem, zrobiłem grupę z właśnie dostępem do tych komend, zaprosiłem graczy i nadal nie mogli używać tego pluginu.

Opublikowano

hm, jeśli zrobiłeś nową grupę, to gracze jej pewno nie dostają, jeśli używasz PermissionsEx to dodaj linijke default: true pod nazwą rangi, a jeśli uzywasz LuckPerms to użyj grupy default i po prostu zmień jej Displayname

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...