Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Klik - ciąg

HardChaos

Pytanie

Opublikowano

Siemanko, dopiero zaczynam w pythonie więc średnio wiem jak sprecyzować moje zapytanie więc opiszę:

Mam na stronce taki oto ciąg :

<table class="table table-condensed" style="margin-bottom: 10px; margin-top: 5px;"><thead><tr><th width="90%">Favorites</th> <th width="20%" align="center">Max respect</th> <th width="20%" align="center">Price</th> <th width="10%" align="center">&nbsp;</th> <th width="10%" align="center">&nbsp;</th></tr></thead> <tbody><tr><td>eka91mne9i</td> <td align="center">0</td> <td align="center">$0</td> <td align="center"><button tabindex="-1" class="btn btn-inverse btn-mini" style="display: none;"><i class="icon-trash"></i></button></td> <td align="right"><div><button tabindex="-1" class="btn btn-inverse btn-small pull-right">
        Enter
    </button></div></td></tr></tbody></table>

Natomiast w pythonie mam :

inside_club = WebDriverWait(self.browser, 20).until(EC.element_to_be_clickable((By.XPATH,"//table[@class='table table-condensed']//thead//tr//th[4]tbody//tr//td[4]//button[@class='btn btn-inverse btn-small']")))
                inside_club.click()

Chciałbym aby mój scrypt klikał na przycisk Enter jak to jest w HTML

Pomożecie?

Do zamknięcia rozwiązane 😉

Rozwiązanie Tutaj 😉

ulubiony = WebDriverWait(self.browser, 20).until(EC.element_to_be_clickable((By.XPATH,"//table[@class='table table-condensed']//tbody//tr//td[5]//div//button")))
            if ulubiony:
                ulubiony.click()
                time.sleep(2)
                self.restore()

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...