Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na modach - jak stworzyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w jaki sposób stworzyć serwer na modach przy pomocy hostingu? Wiem że hostingi mają pluginy, ale nie wiem jak to jest z modyfikacjami.

Który hosting najbardziej opłacalny? Będą grały ok. 6 osób.

Opublikowano

O ile się nie mylę to VPS będzie lepszym rozwiązaniem, jeżeli będziesz potrafił skonfigurować sobie wszystkie pakiety. Masz pełno poradników na internecie. Jak coś pisz pw.

Opublikowano

Większość hostingów ma automatyczny instalator wystarczy, że wybierzesz silnik "Forge" na odpowiednią wersje. W zasadzie każdy hosting powinien być w stanie utrzymać serwer na modyfikacjach, zależy od ich ilości oraz rozmiaru.

craftserve uciągnie 1.12.2 (20-30 modów diamond) 

enderchest (30 modów bez problemu w najlepszym pakiecie) 

liveserver  (+- 20 modów bez limitu 6 gb ram) 

serverpro

titanaxe

Opublikowano

A w jaki sposób działa ta automatyczna instalacja? Możesz troche to rozwinąć?

Co do serwerów to nie wiem który wybrać bo jedni polecają enderchest, a inni narzekają na lagi itd...

Na wersje 1.15.2 da rade jakieś mody wgrać czy musi być wersja 1.12.2?

Opublikowano

Z tego co widzę silnik forge jest dostępny na 1.15.2 nie wiem jak z jego stabilnością oraz ilością modów dostępnych na ta wersję, lecz powinno działać. 

1.12.2 jest najbardziej stabilna i najmniej laguje. 

Co do enderchest to ja osobiście postawiłem serwer klasowy na ofercie pro 8 GB, bo była promocja. Z 40 modami na wersji 1.12.2 i nie odczuwalem żadnych lagów oprócz poruszania się 50 kratek w ciągu 2s(jakies mody) jeśli teren nie był wygenerowany.

Automat to automat klikasz zakładkę konfiguracja serwera, zakładka wersja i wybierasz z listy i ok. Wszystko robi za ciebie. Na enderchest możesz również zainstalować swój własny silnik manualnie przez klienta ftp. 

Opublikowano

Nie wiem właśnie który hosting wybrać, bo przy enderchest czytałem, że mają w ofercie więcej ramu, ale więcej go też zużywają...

Edit: Dobra wybrałem pukawkę i jestem zadowolony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...