Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mody na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dzialaniem modow na serverze multi postawionym przeze mnie na forgu-w trybie kreatywnym sa rozne lodowki itd ale po postawieniu druga osoba nie widzi i dodatkowo nie da sie tego scraftowac. Dziala tylko optifine, mapka i jakies pierdoly.

mody:

backaps mod 1.12.2

battletowersmod

build craft mod

buildcraft

damage indicators mod

extra golems mod

kaishis weapon pack mod

mo creature

mycrayfishs

radixcore

roguelike dungeons mod

ruins mod

serene season mod

switch bow mod

TF2 stuff mod

tlskincape

tree capitator mod

twilight forest

i jedno pytanie czy 2 osoba grajaca na serverze musi pobierac mody

z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

Mody muszą być u każdego gracza, skoro go nie wyrzuciło to znaczy że zainstalowałeś mody tylko po swojej stronie. Prawie wszystkie mody należy wrzucić do /mods/ na serwerze (oprócz modów takich jak optifine, mobends, shaders, mini-map, które wpływają jedynie na obraz, a nie na świat, czyli nie dodają bloków/potworów). Z listy, którą tutaj wy pisałeś wrzucasz wszystkie mody na serwer, może oprócz damage indicator, ale go i tak wyłączy, bo on jest dodatkiem wizualnym (ty nadal będziesz widział tego moda). 

Opublikowano

Skopiuj gdzieś cały dziennik (najlepiej najnowszy) i wklej go na pastebina, albo na podobnej stronie, folder "logs".

Opublikowano

jest duzo logow wiec nie wiem czy wrzucilem ten od poczatku 

https://pastebin.com/ihWE8HCZ

dodam ze niektore mody odinstalowalem bo crashowalo minecrafta,wiec moze jeszcze byc w logach

A jak odpalam server przez plik Forge 1.12.2-universal to się wyłącza po chwili

https://pastebin.com/hVid4Zqn

tutaj jest log z forge-universal sprzed sekundy, w logach są mody ktore usunalem coreplugin itd

Opublikowano

Z logów jedynie wyczytałem, że ktoś próbuje wejść na serwer bez dodanych modów i to, że na serwerze prawdopodobnie jest jakiś mod , który działa tylko dla clienta i może crashować serwer (mody typu hud, optifine, itd). Możesz spróbować dodawać mod po modzie na serwer i zobaczyć czy crashuje.

Opublikowano

Optifine na serwerze zawsze crashuje... przecież napisałem wcześniej, to jest mod wyłącznie dla klienta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...