Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Światłowód czy zwykły internet?

Salih

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zwiększyć sobie internet ze spółdzielni mieszkaniowej i mam do wyboru:

1. Światłowód 150 Mbps

2. Zwykły net 250 Mbps

Który brać?  Internet służy mi głównie do oglądania filmów na trzech telewizorach. 

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano
1 godzinę temu, Salih napisał:

Chciałbym zwiększyć sobie internet ze spółdzielni mieszkaniowej i mam do wyboru:

1. Światłowód 150 Mbps

2. Zwykły net 250 Mbps

Który brać?  Internet służy mi głównie do oglądania filmów na trzech telewizorach. 

a cenowo jak wygląda sytuacja? jeżeli różnica ceny nie przekracza 35%, między zwykły 250, to brałbym opcję 150 swiatłowód.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mało informacji żeby zdecydować ale światłowód jak dla mnie zawsze jest lepszą opcją. Lepszy przyszłościowo i bez ograniczeń tym bardziej, że te mobilne gówna zawsze podają dużą maksymalną prędkość a w rzeczywistości dają jakieś 10% tego.

Opublikowano

Bierz światłowód, lepiej mieć wolniejszego neta, ale bardziej stabilnego, niż teoretycznie szybszego, a w praktyce może być wolniejszy niż światłowód.
A do oglądania na 3 tv spokojnie starczy Ci 150 mb, pamiętaj żeby mieć odpowiedni router żeby nie ograniczał prędkości na Wifi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...