Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer z wojnami gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Od początku 2019 roku planowałem otwarcie własnego serwera wojen gildii, lecz nie takiego jak te wszystkie EasyHC itp. tylko wielki serwer z profesjonalnym wykonaniem i dużą liczbą graczy. Wiem jak to brzmi bo pewnie często pojawiają sie takie wpisy lecz nie jest to puste gadanie a na prawdę chciałbym stworzyć coś z pasji a nie dla pieniędzy. Okej, więc chciałbym, aby ocenilibyście mój z takiego serwera. Serwer byłby raczej czyms w rodzaju MediumHC a Hardcorem lecz bez banów poniewaz patrząc na dzisiejsze community taki serwer z banami za śmierć nie ma sensu.

Serwer byłby pozbawiony P2W a serwer zarabiał na siebie dzięki randze VIP która była by dobrze wyważona. Oferowałaby ona jedynie możliwości: kosmetyczne takie jak particlesy np. serc podczas lotu strzały czy też lekkie udogodnienia takie jak możliwość trzech użyć komendy "/tpa" na godzinę kiedy to gracz nie miałby dostępu do tej komendy w ogóle. Oczywiście są to na razie przykladowe pomysly. Jako iż gracze w dzisiejszych czasach wydają duzo na dodatki czysto kosmetyczne takie jak pelerynki w MC, skiny w różnych grach itp. to serwer mógłby wprowadzić tego typu przedmioty do Itemshopu np. skrzydła.

Gameplay czyli rzecz nad którą najbardziej rozmyślam, byłaby oparta na farmach.  Aby skupić na tym gameplay, nie bedzie czegos takiego jak komenda "/efekty" tylko potki trzeba bedzie tworzyc w klasyczny sposób, a jak wiadomo są do tego potrzebne takie rzeczy jak trzcina czy też brodawki.

Do tego koxy i refile zostałyby zastąpione swoimi marchewkowymi odpowiednikami (refil - zlota marchew, kox - złota enchantowana marchew.). Oczywiscie te odpowiedniki dodawałyby graczowi takich samych efektów jak ich proto plaści jednak z lekko zmienionymi czasami np. czas regeneracji HP w "marchewkowym koksie" zostałby zmieniony z 30 na 10 / 15 sekund aby moglibysmy spokojnie sie klepać a nie uciekać bo "zjadł koxa, oraj". Oczywiscie zamiana jabłek na marchewki bedzie spowodowana tym, ze marchewki jest zdobywać trudniej niz klasyczne jabłka.

Serwer postawiłbym najprawdopodobniej na wersji 1.8.8 bo jest to raczej standardowa wersja na serwery tego typu i wersja na ktorej polskie community gra najczęściej za sprawą Blazingpacka.

To na tyle. Przepraszam za wszelkie bledy ale pisane na telefonie.

Proszę Was o szczerą opinię i możecie podzielić sie swoimi pomysłami ktore mozna wprowadzić na serwer. 🙂

Opublikowano

Piszesz jakiś fajny pomysł i na koniec że na wersje 1.8.8 weź przestań bo to jakaś lipna wersja, prawdziwa walka to jest 1.2.5, nie rozumiem co wam przeszkadza w systemie walki w nowszych wersjach, co clickera nie da się używać. Graczy takich jak ja nie przy ciągniesz, co najwyżej młodszych graczy z 1.8 albo tych co grają na jakichś easy HC 1000x drop lootboxy, latanie w itemshop. 

Zmień pomysł na prawdziwe wojny gildii, gdzie przy próbie przejęcia terenu teleportuje dwie gildie na customowe mapy z przejmowaniem terenu i usun te refile bo nigdy nie zdobyłem ich na survival. 

Opublikowano

Właśnie caly czas zastanawiam się nad wersją. Bardzo rozmyślam nad 1.15 bądź 1.12 - 1.15.

Coraz bardziej myślę nad 1.15. W koncu i tak obecne community przejdzie na nowszą wersje za sprawą aktualizacji Blazingpacka do 1.12 zapewne.

Serwer zrobiłbym zapewne w klasycznym stylu jezeli mówimy o nowszych wersjach. Mało pluginów i odkrywanie gry tak jak to bylo dawniej

Opublikowano

Wojny gildii, easyHC, freebuild to przeżytek tego jest pełno i nikt na nich nie gra 

Co być powiedziała na 4fun coś na zasadzie minigier z rankingami, arenami (PVP, PVE), bedwars, skywars itp. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...