Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie danych na nową maszynę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mała zagwozdkę a mianowicie czy istnieje możliwość przeniesienia danych ze starej maszyny na nową nie nadpisując id kanałów, grupy itp.

Obecnie tworzona kopia przez yatoqe zapisuje się poprawnie ale po jej wgraniu zauważyłem że kanały, rangi mają inne id

//Edit

Poczytałem troszkę i gdy przenoszę te pliki o których mowa w tym wątku po odpaleniu ts3 nie można na niego wejść z komunikatem " Połączenie z serwerem nie powiodło się"

• Aive zmienił(a) tytuł na Przeniesienie danych na nową maszynę
Opublikowano

Coś w konsoli Ci się pokazuje?

Logi serwera masz w katalogu /logs/

Może wgrywasz starą wersję serwera na której nie połączą się ludzie którzy mają nowego klienta (z rok temu była taka aktualizacja bodajże 3.0.12)

Opublikowano
Dnia 23.01.2020 o 19:04, lulek123321 napisał:

Coś w konsoli Ci się pokazuje?

Logi serwera masz w katalogu /logs/

Może wgrywasz starą wersję serwera na której nie połączą się ludzie którzy mają nowego klienta (z rok temu była taka aktualizacja bodajże 3.0.12)

Jak wgrywa starą wersje, wtedy dostanie powiadomienie przy połączeniu się na Serwer: Outdated server.

@Szogi1910

Czekam na odpowiedz dot. logów, sprawdz i wklej je na pastebin.com i chętnie tobie pomogę. 

1.png

Opublikowano

Nie wystarczy sama kopia całego folderu i przeniesienie na nowy serwer?

Jeżeli chcesz skopiować np. kanały, to czasami tak bywa, że ID kanałów zaczyna się od XX liczby (ze względu na dużą liczbę prób itp.)

Zacznijmy od tego: Korzystasz z sqlite czy mysql?

Możesz sobie zmienić auto_increment na np. 1 (oczywiście wcześniej usuwając wszystkie kanały) ew. wrzucić razem z ich aktualnym ID (ze starej bazy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...