Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, sh0keN napisał:

Co według was jest lepsze ? 

Zależy pod jakim względem i do czego.

Dużej różnicy nie widzę pomiędzy tym, a tym drugim, lecz mimo wszystko osobiście stawiałbym na forge. 

Opublikowano

Na Forge wychodzi więcej modów, ale Fabric jest lepszy jesli chodzi o szybkość wydania. Bo na Fabric'a jest szybciej wydać moda (leży to głownie po stronie tego, że dużo autorów modów czeka na wersje stabilne Forge). Niektórzy autorzy również nie chcą robić na Fabric'a tylko na forge. Ja też stawiałbym na forge, bo instalacja jest prosta, ale tak jak wspominałem wcześniej, jest więcej modów niż na Fabric'a.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Co jest lepsze? Forge czy Fabric?
  • 3 lata później...
Opublikowano

No to chyba ja wezmę Forge  i na Forge jest jakby taki Sodium czyli Halogen to jest i sodium i OptiFine w jednym modzie ale jeszcze się zastanawiam

Chyba ja wezmę Forge  bo mi zależy na fpsach i się zastanawiam  bo na Fabric jest Sodium i on jest lepszy ale jest też OptiFine lecz on ma mniejsze Fpsy ale on ma fajne sztuczki naprzykład świecenie kiedy w rękach trzymasz pochodnie itd. Lecz jest mod na Forge który nazywa się Halogen i to jest Sodium i OptiFine w jednym modzie tak tak to prawda więc ja biorę forge