Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatny czy darmowy hosting na początek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie - czy lepiej zrobić projekt serwera (ustawić pluginy i zbudować spawn)

Na darmowym hostingu i później przenieśc go na płatny, czy od razu wykupić płatny i na nim wszystko robić? 

Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Zrób, jak Ci lepiej. Ze względu na cenę płatnego hostingu i czas (który przepadnie), w którym będziesz wszystko ustawiać, proponowałbym pierwsze rozwiązanie. Tak myślę, że chyba na logikę trudniejszego zadania nie widziałem. ._.

Opublikowano

Oczywiście że bezpłatny. To zajmuje trochę czasu, wiele innych decyzji może wpłynąć na to, czy będziecie go dalej tworzyć czy też nie, zapłacisz za serwer i rozmyślicie się po tygodniu. Jeżeli będziecie w 100% pewni siebie i będziecie mieć wszystko gotowe to do dzieła - przenieście go na płatny. 🙂

8372383248.png
Opublikowano

Najlepiej bezpłatny, bo szkoda żeby czas leciał jak się zapłaci.

I polecam też IP po DNS ustawić

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

VenirPL co znaczy że pod DNS ?

Mógłby mi ktoś doradzić jaki darmowy hosting wybrać?  Aktualnie mam na aternosie, ale nie jestem przekonany czy z niego można łatwo kopiować pliki. Czy jest jakiś hosting darmowy, z którego łatwo można przekopiować pliki ?

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie postawienie serwera u siebie na komputerze. Bezpośrednia edycja, szybszy dostęp i wchodzisz na serwer kiedy masz ochotę (pod warunkiem że go włączysz 🙂). Darmowe hostingi są lipne.

8372383248.png
  • Biter. zmienił(a) tytuł na Płatny czy darmowy hosting na początek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...