Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zoptymalizowanie LoLa na laptopie

Artur1706

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakis czas temu musialem niestety zrezygnowac z grania na komputerze stacjonarnym , i chcialem ostatnio troche na lapku pograc , ale niestety lol sie zacina nawet na minimalnych ustawieniach , niby jest okolo 40 fps ale jakos dziwnie klatkuje postac podczas gry ze przez to mam duzy problem z lasthitowaniem , ooglnie laptop zostal niedawno sformatowany , lapek na ktorym chcialem pograc ma 

8 gb ramu , karta graficzna AMD radeon R7 M265 2 gb , i procek intel i7 -4700 2.4 GHZ 

sterowniki do karty grafinczej mam aktualne , lapek jest na win 10 , 

dodam ze kiedys gralem na tym lapku w lola i dalo sie normlanie grac , teraz niestety jest to niemozliwe , zastanawiam sie czy da sie moze jakos zoptymalizowac tu lola zeby nie cielo az tak ? 

czy moze po ostatnio aktualizacjach lol stal sie bardziej wymagajaca gra , prosze o prade ;) 

• Aive zmienił(a) tytuł na Zoptymalizowanie LoLa na laptopie
Opublikowano

Laptopy mają to do siebie, że gry na nich zawsze gorzej chodzą (przynajmniej ja się z tym zawsze spotykałem).
Warto zainwestować w taką jakby podkładkę chłodzącą do laptopa, co zmniejszy temperaturę i może wtedy poprawić jego osiągi, płynność gry.
No i tak, zgadza się, League of Legends z każdą aktualizacją staje się bardziej wymagającą grą, sam zauważam to na swoim PC.

giphy.gif

Opublikowano

Na samym początku skorzystaj z statystyk MSI Afterburner (RivaTunerStatisticsServer) i zobacz co Ci nie wyrabia podczas grania.

Masz jeszcze możliwość wgrania przez wooxy (o ile nadal działa) gorszej mapy.

Specjalista
Opublikowano
Dnia 20.01.2020 o 22:54, Vosly napisał:

Na samym początku skorzystaj z statystyk MSI Afterburner (RivaTunerStatisticsServer) i zobacz co Ci nie wyrabia podczas grania.

Masz jeszcze możliwość wgrania przez wooxy (o ile nadal działa) gorszej mapy.

Nie. Mam gorszego lapka z pracy i lolek działa na 60 fps. Reinstall, format, skan na wirusy, porównanie zużytych zasobów podczas gry, mix różnych ustawień, sprawdź przy wyłączonym dźwięku.
edit: I sprawdź z vsync.

giphy.gif

Opublikowano
8 minut temu, Sav napisał:

Nie. Mam gorszego lapka z pracy i lolek działa na 60 fps. Reinstall, format, skan na wirusy, porównanie zużytych zasobów podczas gry, mix różnych ustawień, sprawdź przy wyłączonym dźwięku.
edit: I sprawdź z vsync.

Przecież o tym napisałem... Ma pobrać nakładkę która będzie wyświetlać użycie CPU/GPU/Pamięci itd. (wtedy będzie wiadomo)

Tak jak pisał autor: ,,grał na najniższych ustawieniach'', a jeszcze wspomniałem o możliwości wgrania mapy przez wooxy.

Nie trzeba instalować lola ponownie, ani formatować laptopa od razu 🙂

Specjalista
Opublikowano
31 minut temu, Vosly napisał:

Przecież o tym napisałem... Ma pobrać nakładkę która będzie wyświetlać użycie CPU/GPU/Pamięci itd. (wtedy będzie wiadomo)

Tak jak pisał autor: ,,grał na najniższych ustawieniach'', a jeszcze wspomniałem o możliwości wgrania mapy przez wooxy.

Nie trzeba instalować lola ponownie, ani formatować laptopa od razu 🙂

Po co instalować zewnętrzne oprogramowanie skoro windows ma takowe wbudowane? Lul. Najniższe ustawienia nie zawsze są najbardziej wydajne. Mapa przez wooxy jest zbędna, tak jak mówiłem, mam dużo gorszego laptopa i mam stałe 60 fps. 

giphy.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Sav napisał:

Po co instalować zewnętrzne oprogramowanie skoro windows ma takowe wbudowane? Lul. Najniższe ustawienia nie zawsze są najbardziej wydajne. Mapa przez wooxy jest zbędna, tak jak mówiłem, mam dużo gorszego laptopa i mam stałe 60 fps. 

Może po to, aby mieć podgląd na statystyki podczas normalnego grania i w razie zacięcia wiadomo co jest przyczyną? Lul Lul Lul Lul Lul

No chyba, że autor ma dwa monitory i będzie zdawać się na statystyki Windowsowe, wtedy nie ma problemu. Jednak po coś te ustawienia ,,najniższe'' są, zatem jeżeli laptop Ci ssie to rzeczywiście nie ma znaczenia jakie ustawienia dasz i na każdych będzie tyle samo FPS 👀👀

Tak jak pisałem, dałem tylko możliwość zwiększenia ilości FPS przez wgranie mapy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...