Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam takiego problema:

Dwa dni temu (kiedy był offline SwSro 2, a ja nie wiedziałem, że jest off) chciałem wbić na serwa w jakże pięknym celu ustawienia bota.

Odpalam SrProxy (oczywiście wiem jak co ustawić, bo to nie pierwszy raz kiedy boce i nie pierwszy na Sw 2), wpisuje jeszcze stare IP 67.220..., uruchamiam crackloadera, oczywiście ścieżka do gry jest ustawiona poprawnie (nic nie zmieniałem od czasu gdy działał, a działało jeszcze jakieś 4h przed tym jakże przykrym incydentem), daje Start Game, w tym momencie ma nastąpić wyczekiwany i upragniony moment tej minuty - mianowicie odpalenie gry. Ku zdziwieniu, odpala się ten banner, który jest nierozłączną częścią ładowania gry. Czekam sobie na wyświetlenie się intra, ale co to? Nie, gra się nie odpala, bo po co? Stoi na tym banerze jakby się zakochała w postaci wyświetlającej się na ślicznej ikonce. No to mówię: "No to jeszcze raz, dam popalić temu serwerowi", ale jak na złość, wyłączam wszystko, włączam od nowa, znów tak samo... Zrobiłem ostatnie czynności po kilka razy, ale w sumie po co ma działać?

Po czym wszedłem na neta, bo widziałem jak w gildi gadali coś o updacie, który ma zostać niebawem naszym powodem do strasznego szczęścia. Tak, wyczytałem, że update jest właśnie wprowadzany i z tej racji nasz bilblijny Raj przemieszczony sprytnie na platformę Windows pod nazwą SilkRoad Online SunWorld 2 jest offline przez 2 dni!

Zdesperowany tym obrotem sprawy nie zrobiłem nic, bo w sumie dobrze, że update jest, nie? Pogadałem trochę przez coś wspaniałego, czym jest komunikator internetowy o nazwie xFire i poszedłem spać.

Wczorajszy dzień też sobie przeżyłem bez gry.

Dzisiaj jakoś 4h temu dowiedziałem się, że serw jest ON, poczytałem różne fora na temat updata i linków do clienta, albo chociaż media.pk2, nie znalazłem nic, odpowiedź brzmiała, że po wspaniałym upie nie zostało wprowadzone nic, oprócz nowego IP, ucieszony wklejam (a raczej przepisuje) nowe IP do SrProxa, odpalam wszystko zgodnie z oczekiwaniami producenta bota i moimi, ale znów niespodzianka... Dzieje się tak samo jak dwa dni wcześniej, zatrzymuje się na kochanym, malutkim, prostokątnym banerku o wymiarach na oko ~200x500, zrobiłem tak kilka razy jeszcze myśląc, że pomoże, ale nic to nie dało.

Wkleiłem też stare IP, też to samo.

Wkleiłem patcha (media.pk2/sroclient/plik silkroad) tego co ściągało się do SW2 - nic nie dało.

Zrobiłem reinstall silka + wkleiłem wymaganego patcha aby połączyć się z serwerem - nadal nic.

Pomyślałem tak jakoś ponad godzinę co z tym mam zrobić i zdecydowany wszedłem tu i zacząłem pisać to wyczerpujące wypracowanie.

Legenda

To co najważniejsze w tekście jest zaznaczone pogrubionym tekstem.

Reszta to takie dopiski, które jak się nie ma co robić można przeczytać, a na 95% umilą nastrój swoim ślicznym stylem pisania.

Mam nadzieję, że ktoś zna odpowiedź i mi pomoże, albo przynajmniej nikt nie zna odpowiedzi, ale ktoś napiszę swoje sugestie i coś się naprawi.

Z góry dzięki.

Problem Solved

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi