Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokować farmy 0-tick?

qWersian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam serwer Minecraft dla znajomych na wersji 1.14.4 i chciałbym zablokować jakoś działanie farm 0-tickowych. Istnieje taka możliwość oprócz powiedzenia im tylko że nie można, czy są jakieś sposoby na zablokowanie tego. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 15.01.2020 o 21:32, sk8erace1 napisał:

Tylko ich nie dasz rady zablokować, chyba że wpisując je na blacklistę w Essentials, o ile go używasz. 

Wcale nie, głupota; są od tego odpowiednie pluginy tylko trzeba dobrze pogrzebać po zagranicznym internecie
EDIT: Przed chwilą na stronie pluginu przeczytałem, że w wersjach 1.16+ naprawili ten błąd, ale jak masz serwer na 1.15/1.14 to pobierz i wgraj ten plugin na serwer:
https://www.spigotmc.org/resources/zero-tick-farm-blocker.72737/

Opublikowano
1 godzinę temu, Fj00tek napisał:

Wcale nie, głupota; są od tego odpowiednie pluginy tylko trzeba dobrze pogrzebać po zagranicznym internecie
EDIT: Przed chwilą na stronie pluginu przeczytałem, że w wersjach 1.16+ naprawili ten błąd, ale jak masz serwer na 1.15/1.14 to pobierz i wgraj ten plugin na serwer:
https://www.spigotmc.org/resources/zero-tick-farm-blocker.72737/

Po co odkopujesz? Nie ma sensu pobierać do tego pluginów, ponieważ sam paper blokuje tego typu farmy na starszych wersjach. Nie ma też sensu schodzić na starsze, gorsze wersje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Po co odkopujesz? Nie ma sensu pobierać do tego pluginów, ponieważ sam paper blokuje tego typu farmy na starszych wersjach. Nie ma też sensu schodzić na starsze, gorsze wersje.

Tak o bo sam szukałem rozwiązania ale jak widać takie pierdoły tu piszą to sobie myślę, że na przyszłość dla kogoś to może być przydatne jak nie umie googlować 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...