Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem na 1.14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie jak to jest możliwe ze gość wchodzi na serwer z nickiem osoby ktora ma wszystkie uprawnienia, nie loguje sie na to konto bo nie zna hasla ( authme ) a moze pisac na chacie i wykonywac pewne komendy? Czy ja czegoś nie zablokowałem na serwerze, w jakiś plikach? 

Opublikowano

Czy ten gracz wchodzi do gry, gdy inna osoba już gra z tym nickiem? Po tym jak już użytkownik wejdzie na serwer to może się ruszać, czy tylko wpisywać komendy?

Na początek podaj logi z konsoli po tym jak ten gracz wchodzi i listę swoich pluginów.

Opublikowano

Generalnie gracz wchodzi na konto wtedy gdy mnie nie ma na serwerze (ale moje konto ma wszystkie uprawnienia). Pisze na chacie, jakims cudem postawil blok i zniszczyl kawalek spawnu bez logowania sie, pisze normalnie na chacie bez zalogowania:
Lista pluginów: 

zdjeecie.png

Napisał, że jest to jakies banalne zabiezpieczenie, ktorego mój serwer nie posiada

Opublikowano
9 minut temu, sk8erace1 napisał:

A ty jak wchodzisz na swój nick i nie zalogujesz się, to też możesz wykonywać te czynności? Jeżeli tak, to zainstaluj plugin ProtocolLib i spróbuj ponownie. 

Ten plugin jest zainstalowany, własnie wszedłem i sprawdzilem ze mogę uzywac pisania na chacie ale wykonywanie jakis komend z pluginow nie jest mozliwe chyba ze uzywa takich o ktorych nie mam pojecia

Opublikowano

# Can not authenticated players chat?
        # Keep in mind that this feature also blocks all commands not
        # listed in the list below.
        allowChat: false
        # Hide the chat log from players who are not authenticated?
        hideChat: false
        # Allowed commands for unauthenticated players
        allowCommands: 
        - /login
        - /register
        - /l
        - /reg
        - /email
        - /captcha
        - /2fa
        - /totp

Takie komendy komendami, ale jak to jest mozliwe ze człowiek na regionie spawnu wylewa lawe gdzie sa regiony z world guarda

Opublikowano

Możesz je wrzucić tutaj, tylko wklej je w spoiler. 

Myślę, że najlepszym wyjściem z sytuacji będzie ustawienie adresu IP dla Twojego konta. Jeżeli ktoś na nie wejdzie, a nie będzie miał danego adresu IP, to zostanie wyrzucony. Znajdź linijkę w configu:

AllowedRestrictedUser: []

I ustaw tam tekst:

AllowedRestrictedUser:
             - playername;127.0.0.1

Tylko zamiast playername daj swój nick a po średniku wklej swoje ip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...